Nog niet voorbij die mooie Zomer 

Nog niet voorbij die mooie Zomer .

Limoncello,

Proef Italiaanse sferen en laat je verkoelen met deze frisse Italiaanse citroenlikeur van Lorenzo Inga. Uiteraard wel vanaf het 18e levensjaar. Het heerlijke zomerdrankje, dat de beste smaak aroma’s prijsgeeft , als het licht gekoeld gedronken wordt. Zo ontdekt men de echte citroen van het citroensap . Deskundigen ontdekken zelfs aroma’s van koekkruiden en hars . Vanwege het hoge alcoholpercentage van 30 % wordt de Limoncello ook wel on the rocks gedronken. Echter laat het niet te koud worden. Onze collectie Limoncello bestaat uit 4 soorten flessen met verschillende inhoudsmaat . Onderscheidend is de Magnum , inhoud 1,5 ltr. , zeker als het aan tafel in een restaurant ingeschonken wordt , maar ook als prachtig cadeau artikel . Mocht de koelkast te klein zijn , dan hebben wij de fles met inhoud 0,7 ltr of voor de gelegenheidsdrinkers de 0,5 ltr . Tenslotte als leuk visite cadeautje de schattige mini bottles van 0,2 ltr . Kortom verleng de zomer met Limoncello , citroenlikeur , waar muziek in zit .

Nog niet voorbij die mooie Zomer 

Nog niet voorbij die mooie Zomer .

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot

De specialiteit uit de Cognac streek van François Peyrot mag zeker in de zomer niet ontbreken. Gerijpt van 100% Merlot druiven in eikenhouten barriques wordt deze versterkte wijn na 5 jaar gebotteld. Deze Rosé versie wordt ook wel Zomer Port genoemd , daar men het gekoeld tussen de 8 en 10 graden C. drinkt . Bij voorkeur uit een tulpglaasje vanwege 17 % alcohol. De Pineau des Charentes Rubis sur Merlot is fris en fruitig, vol en krachtig met tonen van rood fruit. De smaak is soepel en toegankelijk met een lange aromatische afdronk. Een heerlijk aperitief , maar ook als begeleider van de kaasschotel is dit drankje een perfecte partner. Zelfs een combinatie met bittere chocolade is een ware traktatie. Tot slot hebben wij in het assortiment ook nog de Pineau des Charentes Blanc.

Nog niet voorbij die mooie Zomer 

Nog niet voorbij die mooie Zomer .

Champagne Francis Orban Extra Brut

Een heerlijk glaasje echte Franse bubbels geeft menige Zomermiddag een feestelijke start . Met de Cuvée Extra Brut van Francis Orban met slechts 3 gr. per liter suiker dosering zult U zeker slagen. Uitsluitend samengesteld uit 100 % Pinot Meunier druif , zorgt deze Blanc de Noirs voor een fris en boomgaard fruitig karakter. Zoals gebruikelijk vindt de rijping plaats sur lattes gedurende 24 maanden. De Extra Brut heeft reeds verschillende onderscheidingen ontvangen en bestaat voor 50 % uit het jaar van botteling en 50 % uit reserve wijn. Tenslotte geeft de lage dosering suiker een lange attractieve volle frisheid en een zuivere droge finish in de mond. Voor de cocktail liefhebbers brengt een combinatie met een scheutje Limoncello likeur een verrassend drankje. Laat de Zomer nog maar even doorgaan.