Terre à Terre Blanc 2019 en Piaffer Blanc 2021

Twee bijzondere wijnen Domaine Gensac geproduceerd op Chateau Gensac in ZW Frankrijk . Terre à Terre Blanc is de meeste krachtige van de twee , vol, robuust met een aparte lange afdronk . Samengesteld uit twee opmerkelijke druivensoorten , namelijk Sauvignon Gris en Petit Courbu . Terre à Terre Blanc is 6 maanden gerijpt op Frans eikenhouten barriques . De druif Sauvignon Gris , herkenbaar in de Bordeaux streken , geeft het krachtige , volle karakter aan de wijn . Daarentegen voegt de Petit Courbu meer invloeden van citrus en honing toe . Deze druif komt uit het Gascogne gebied , waar ook Chateau Gensac nestelt . De combinatie van de vermelde druivensoorten brengen een wijn voort , die past in menig gastronomisch restaurant . Reeds jaren werd de Terre à Terre lovend beoordeeld door Andreas Larsson , sommelier nr. 1 in de wereld en Francis Robinson , wereld beroemd wijnjournaliste . De wijn is zeer geschikt bij oesters en andere diverse vissoorten . En goede match met geroosterd wit vlees en paté , terwijl menig kaasschotel aangenaam verrast wordt met dit pareltje van eigenaar Jan Schuermann van het kasteel . Laat U door bovenstaande foto inspireren en geniet onder zomerse temperaturen van deze onderscheidende wijn .

Piaffer Blanc 2021

Met deze heerlijke frisse en fruitige wijn kun je ontspannen genieten op een terrasje of in de tuin . Zoals de Nederlandse benaming Piaffe doet vermoeden , is ook deze wijn ontleend aan de hippische paardensport . Als merkteken voert Gensac een paard , vanwege de Oostenrijkse dressuur school , die zich bij het kasteel bevindt . De piaffe is een draf , nagenoeg op zijn plaats . Met deze wijn krijgt u zeker geen hallucinaties over dressuur oefeningen , maar ontspant U heerlijk met een gezellig gesprek onder het genot van een lekker slokje Piaffer . De Piaffer Blanc is ook samengesteld uit de Sauvignon Gris met als toevoeging de Sémillon druif . De laatste druif geeft het fris en fruitig karakter aan de wijn met tinten van abrikoos, mango en perzik . Tevens zorgt het ook voor een licht zoetje , zonder het als dessert wijn aan te merken . Kortom een ongecompliceerde , bijzondere wijn voor een mooie zonnige zomerdag . Zomersferen met Domaine Gensac . Voor informatie ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Ger Drenth . email : drenth@drenthinternational.nl of mobiel 0613691710