Orange , de heerlijke sinaasappel likeur van François Peyrot

Het Orange , of Oranje gevoel gaat zich de komende weken laten gelden . De onderscheidende sinaasappel likeur van François Peyrot heeft zeker scorend vermogen . Al 4 generaties lang worden er naast de cognacs ook bijzondere likeuren gemaakt . Aan het extract van de sinaasappel , Arome genoemd , wordt 1 jaar oude cognac toegevoegd . De likeur is zeer geschikt bij chocolade desserts of als dressing over Crêpes . Bovendien is de Orange ook lekker als digestief . Recentelijk kwam er veel belangstelling voor de Orange als onderdeel van de cocktail Margarita , waarbij de Cointreau vervangen werd door de sinaasappel likeur van Francois Peyrot .

Orange , de Franse sinaasappel likeur met Oranje allure .

De sinaasappels komen uit Zuid-Frankrijk en landen rondom de Middellandse zee . Bij aankomst op het landgoed worden ze schoongemaakt en zonder schil gedistilleerd . Vervolgens gemelangeerd met jus d’Orange , waarvan 1/5 afkomstig is van bittere sinaasappels . Dit wordt 4 weken in de open lucht geweekt en vormt dan een extract genaamd ” Arome ” . Daarna wordt het extract vermengd met 1 jaar oude eau de vie , de begin cognac . Tevens voegt men suikersiroop van gedistilleerd water toe om 40% alcohol te verkrijgen . Er volgt nu een rijpingsproces van minimaal 4 maanden in een inox tank . Daarna wordt het distillaat gefilterd in een katoenen doek . Tenslotte vindt de botteling plaats .

Santé !!! Op Hollandse Oranje glorie .