Cognac huis François Peyrot , Château Gensac en Lorenzo Inga

Dit zijn de drie ambachtelijke huizen , die zorgen voor onze premium dranken . Drie familie bedrijven met lange historie , die streven naar kwaliteit boven kwantiteit met respect voor de natuur .

Cognac huis François Peyrot , vijf jaargangen Cognac .

Gedistilleerd op het meest vruchtbare gedeelte in de Grande Champagne de Cognac , Premier Cru en Fine . Uitsluitend gebruik van eigen druivensoorten , Ugni Blanc . Van links naar rechts :

Sélection , 6 jaar gerijpt en de opstart cognac . Voor cocktails , flamberen , in of bij de koffie

VSOP , 12 jaar oud , elegant en gerijpt , geeft de allure al van de Grande Champagne aan.

Napoléon , 18 jaar lang vertoefd in eiken , mooi compromis tussen bovengenoemde cognacs .

XO , 25 jaar oud , zacht en volle rijping met hoogste onderscheiding , Grand Gold Medal XO

Héritage Lot 60 , op fust gebracht in 1960 door Mathilde , moeder van François Peyrot . Zeer exclusief en erfstuk van de familie . Een echte ” rancio ” om nooit meer te vergeten . Beperkt leverbaar !

Tasting Kit 5 jaargangen Cognac François Peyrot

Ga op ontdekkingsreis en proef onze 5 cognacs gevuld in buisjes , verpakt in geschenkdoosje bijgevoegd inlegvel met tekst en uitleg.

Geschenkverpakking Carafe XO met tulipe glaasjes

Ideaal cadeau voor de Cognac liefhebber . Prachtig carafe gevuld met 25 jaar oude XO en traditionele cognac glazen , type tulipe . Gegraveerd met de Bergeronnettes , het kwikstaartje , symbool van het landgoed . Op de achterkant prachtige actie foto van François Peyrot met zonen Stefane en Patrick voor de proefsessie .

Les Liqueurs & Cognac

De familie François Peyrot onderscheidt zich al generaties lang met het produceren van zuivere likeuren op Cognac basis . Er wordt 1 jaar oude eau de vie toegevoegd aan het verse fruit extract .

Mûre , overheerlijke bramenlikeur . Lekker als gekoeld aperitief en ondersteunende partner voor Champagne , Prosecco , Mousserende wijn of Cava .

Pêche , breng het zonnetje in huis met deze volle en zuivere perzik likeur . Oud familie recept van perzik extract en cognac . Gekoeld digestief of verwerkt in cocktails , zoals de Georgia Peach Fizz .

Châtaigne , kastanje likeur . Onze meest verkochte likeur , aparte smaak met tonen van noten , kaneel , vanille en verrassende kruiden . Lekker bij witte kaasschotel .

Orange , Sinaasappel likeur en perfecte tegenhanger voor Grand Marnier . Koninklijke allure !

Poire Williams , voor 1 fles wordt extract gebruikt van 14 kg Williams peren . Ideaal voor Champagne cocktail of als aperitief on the rocks .

Cassis , heerlijke fruitige likeur van zwarte bessen op cognac basis . Mooie partner in de Kir Royal met Champagne of Cava . Of als drankje bij de kaasschotel .

Réglisse & Cognac

De nieuwe en heel bijzondere likeur van het Cognac huis François Peyrot . Een verrassend drankje verpakt in een mooi gesatineerde fles . Men ervaart eerst een smaak van koffie in de mond , dat langzaam overgaat in een lichte dropsmaak om te eindigen in een volle smaak van Laurier . Wow , dat is pas lekker ! Dat bleek ook wel , want de eerste zending was binnen 14 dagen uitverkocht . Nu weer ruim op voorraad . Gekoeld digestief of een mix met vodka of een dressing over uw favoriete ijs .

Ons assortiment Versterkte Wijnen .

Pineau des Charentes van François Peyrot , specialiteit in de Cognac streek .

Blanc , de witte versie . De druivenmost van 10 dagen wordt vermengd met 1 jaar oude eau de vie om vervolgens 5 jaar op fust te rijpen . Druivensoort Ugni Blanc . Lekker gekoeld aperitief of bij de kaasschotel .

Rubis sur Merlot , de rode variant , waarvoor de druivensoort Merlot gebruikt wordt . Ook wel de zomerport genoemd Hetzelfde proces als de Blanc en wederom een dankbare partner bij de kaasschotel . Koel schenken !

Vieux Pineau des Charentes , voor de echte liefhebber van de Pineau des Charentes . Rijping in vat van 5000 liter gedurende 5 jaar en daarna op fust van 220 liter gedurende 7 jaar . Druivensoorten Ugni Blanc en Colombard . Zoals Patrick Peyrot het verwoordde : het vertegenwoordigt de gehele poëzie van de Charentes .

Chevalier Noir , een heel bijzonder drankje van Château Gensac . Gevuld in elegante moderne fles met dito etiket . Vers druivensap , 100% Tannat druif met toevoeging van minimaal 5 jaar oude Armagnac . Zacht in de mond met zeer lange afdronk . Tonen van vanille en karamel met smaken van kokosnoot en donker fruit . Heerlijk bij harde witte kazen of op een mooie zomerse dag on the rocks .

Chevalier Blanc , identiek proces als de Noir , alleen nu vers druivensap van Ugni Blanc . Herkenbare geur van Armagnac , houtsmaken met tonen van honing en kweeperen . Gekoeld aperitief en begeleider van paté en lichtere kaassoorten . Niet alleen goud van kleur , maar ook als waardering .

Les Vins de Domaine Gensac

Zes onderscheidende wijnen van Château Gensac . Gastronomische wijnen , die toegevoegde waarde geven aan culinaire gerechten . Afkomstig uit ZW Frankrijk en geschikt om op de juiste momenten van te genieten . Geen wijn voor de haast in het leven , maar voor de rust van de ontspanning . Laat de wijn langzaam in de mond walsen en ervaar de geheimen van elke soort , alvorens na te genieten van een lange afdronk .

Piaffer Blanc 2021 . Fris en fruitig met een klein zoetje in de afdronk. Sauvignon gris en Sémillon.

Pas de Deux 2017 . Intens vers fruit , ronde tannines . Merlot en Fer Servadou .

Le Rosé 2020 . Nu vol op smaak . Syrah en Cabernet Sauvignon. fruitig met aangenaam zuurtje . uitverkocht !

Pesade 2017 . 12 maanden rijping frans eiken . Blend van Master of Wine Philip Schwander met 5 verschillende druivensoorten. Tannat , Malbec , Merlot , Cabernet Sauvignon en Syrah . Mooi rond en karaktervol .

Terre a Terre Blanc 2019 . 6 Maanden gerijpt op eiken . Hoge waarderingen van experts Andreas Larsson en Jancis Robinson . Uitgebalanceerde houtinvloeden met lange afdronk .

Terre a Terre Rouge 2017 , 18 maanden gerijpt op frans eiken . Een super wijn met vele onderscheidingen . In Top 100 van Wine & Spirits in de VS 95/100 points . Wow !! Tannat , Malbec en Merlot .

Armagnac Château Gensac

Eeuwenoude tradities verpakt in trendy fles met vino lock stop . Een mooie aanvulling op onze Cognac collectie van François Peyrot . De Armagnac wordt 1 maal gedistilleerd in een kolom alambic . Men noemt het ook wel Cognac met een scherp randje . Dit verklaart ook de bijzondere interesse van Whisky liefhebbers . Druivensoorten voor de gelagerde Armagnacs Ugni Blanc en Colombard .

Blanche d’Armagnac . Productie van witte Eau de Vie , 100 % Ugni Blanc . Krachtige aroma’s van peer en kweeperen met een fijne bloemengeur in de finish . Straight on the rocks of als basis voor de cocktail fan .

Armagnac 10 ans . Tenminste 10 jaar gerijpt op nieuw frans eiken . Alc. gehalte 40 % en een soepele aanval op smaken van vers fruit , vanille , honing , pruimen, peren en sinaasappelschillen .

Armagnac 15 ans . Dit keer minstens 15 jaar rijping in de barriques . Alc. gehalte 43 % , onderscheiden met ISWC zilver . Zachte frisse smaak met mooie lengte en aangename balans van fruitinvloeden . Ook verkrijgbaar in chique stijlvolle fles , de magnum van 1,5 liter .

Armagnac 20 ans . Kroonjuweel van de familie Schuermann , eigenaars van het kasteel . Complexe Armagnac , lyrisch en enthousiast beoordeeld door Andreas Larsson , sommelier nr. 1 van de wereld . Deze armagnac met alc. gehalte van 43 % kreeg tijdens de proeverij een waardering van 94/100 . Prachtige donkere barnsteen kleur met groene twist , zuiver en helder . De armagnac , die niet mag ontbreken in uw barretje . Gebruik een ruim glas en laat deze super Armagnac 10 minuutjes zich ontwikkelen .

Lorenzo Inga , Italiaanse likeuren en Grappa’s

Het derde onderdeel van onze collectie . Ook weer een familie bedrijf met generatie lange tradities . Onderscheidend met smaakvolle zachte creaties .

Italiaanse likeuren en Gin

Limoncello , geproduceerd uit de beste citroenschillen en citroensap van Sicilië , roots van de familie Inga . Heerlijk fris en toegankelijk digestief . Leverbaar in fles van 0,5 en 0,7 ltr

Amaretto , de echte ! gemaakt van amandel . Gebaseerd op oud recept , waarbij bitterkoekjes uit het plaatsje Gavi als ingrediënt wordt gebruikt .

Sambuca , zijde zacht van smaak . Likeur op basis van anijszaad en diverse andere geheime ingrediënten . Espresso en sambuca met koffieboontje erin , al of niet met een klein vlammetje

Café Maestro , romige koffie likeur ontstaan uit gebrande Braziliaanse koffiebonen .

Panarea Gin , super zachte botanische Gin , gedistilleerd van geheime mediterrane planten met extract van citrus , blauwe bosbes en jeneverbes . Gin met vulkanische invloeden , lonkend naar menige cocktail .

Speciale flessen van Lorenzo Inga

Wie het kleine niet eert , is het grote niet weerd . De mini uitvoeringen van Limoncello , Amaretto en Sambuca , inhoud 0,2 ltr . Leuk cadeau of opstart voor eerste kennismaking . De magnums van 1,5 ltr vormen een prachtig geschenkartikel , aandachtstrekker op de toonbank bij de slijter of als pronkstuk in de barvitrine van menige horeca gelegenheid . Limoncello en Grappa my barrique .

Drie ongelagerde Grappa’s uit de Lorenzo Inga Collectie

Barbaresco , volle robuuste afdronk, bloemige geur met lichte kruidige invloeden . Nebbiolo druif

Recioto , zachte fruitige smaak. Geur van rozijnen , framboos en gedroogd fruit. Garganega druif .

Barbera , rijke , krachtige smaak van wilde bessen , intens fruitige geur , bijna wijnachtig. Barbera

Gelagerde Grappa’s van Lorenzo Inga

Grappa Moscato , speciaal label Villa Serravalle . Moscato druivensoort

Grappa Brunello , verrassende smaak , zacht en verfijnd. delicate geur van gedroogd fruit . Amberkleur en 2 jaar lagering op eikenhouten vat . Sangiovese druif .

Grappa Amarone , smaak fruitig en intens . van zoetig kaneel naar licht nootachtig bittertje . Druivensoorten regio corvina, molinara , rondinella . geur zacht , herkenbaar aan nieuw leren schoenen

Grappa Barolo , rijke smaak , vleugje vanille en gedroogde vijgen . Nebbiolo druivensoort . iets lichtere amberkleur .

Grappa , my barrique . Reeds onderscheiden met ISWC Gold Award 2012 . De favoriet onder Grappa’s van Lorenzo Inga met diverse artikelen in vakbladen . Zacht fruitige smaak met muskaat geur , donkere kleur en 3 jaar houtrijping . Verpakt in stijlvolle koker .

Ik hoop met deze overzicht pagina een snel en duidelijk beeld gebracht te hebben , wat Drenth International als dranken leverancier op de markt brengt . Informeer bij uw slijter of neem contact op voor vragen . Ger Drenth , mob. 0613691710 of mail drenth@drenthinternational.nl