De Cognac om ooit gedronken te hebben .

Bravo ! Mathilde , moeder van François Peyrot , die in 1960 deze Eau de Vie op fust liet brengen . Onwetend hoe trots de nazaten Peyrot zouden zijn om na bijna 62 jaar deze geweldige complexe cognac op fles te brengen . Zoals bekend is het een Brut de Fût , dus op moment , dat wij deze cognac bestellen , wordt het ongefilterd via een slangetje in de fles gebracht . Als Drenth International mogen wij ons gelukkig prijzen om afgelopen week nog een redelijk aantal flessen te kunnen afsnoepen van de voorraad van de familie Peyrot . Sinds 2006 doen wij al op een heel prettige wijze zaken met de cognac familie en voelen ons ook zeer verwant met elkaar . En dan gaat de gun factor een rol spelen , zodat wij niet te lang uitverkocht waren .

Héritage Lot 60 , de meest exclusieve Cognac

Deze complexe cognac heeft niet alleen lange tijd kunnen rijpen , maar vraagt ook wat tijd , ongeveer 10 minuten om zich in het glas te ontplooien . Geef deze echte Rancio de aandacht , die het verdient . Aanschouw de kleur , de robe , zoals de Fransen het betitelen , intens mahonie hout en ruik de invloeden van geroosterd hout, cacao en vers geboend leder , zoals Patrick Peyrot , nu leidinggevend en zoon van François Peyrot , het verwoordde . Hij vervolgde met het herkennen in de mond van vanille , specerijen , kaneel afgewisseld met amandel . Tenslotte een mooi lange afdronk , waar vele Cognac kenners hun fantasie van smaken op los kunnen laten . Een prachtige balans van complexe proefervaringen . Een must om deze uitdaging aan te gaan . Inmiddels hebben al veel Whisky liefhebbers dit pareltje ontdekt . Patrick toont heel veel respect voor grootmoeder Mathilde , die aan de wieg stond van de Héritage en waar hij zelf , samen met Papa François het lange rijpingsproces heeft kunnen meemaken . Gestart ver vóór zijn eigen geboorte . Merci bien , grandmère Mathilde .

Familie Peyrot proeft kwaliteit

Papa François met zoons Stefane en Patrick controleren regelmatig de kwaliteit van hun producten . Top favoriet blijft de Héritage Lot 60 , het pareltje van moeder en grootmoeder Mathilde . Stefane en Patrick konden niet bevroeden , dat deze unieke cognac vóór hun geboorte in 1960 op fust gebracht werd . Gedrieën werd in gedachten toch even op Mathilde getoast . Gelukkig hebben wij nog wat voorraad voor de cognac liefhebbers .