Pineau des Charentes bij De Bourgondiër .

Pineau des Charentes bij De Bourgondiër

Hardinxveld-Giessendam ontdekt de ” Pineau des Charentes “

Berry Bresser, eigenaar van ” De Bourgondiër ” , delicatessen, laat met zijn enthousiaste team de klanten kennismaken met de ” Pineau des Charentes ” Het is een versterkte wijn in rosé/rood en witte uitvoering. Met name is de Pineau des Charentes heerlijk bij de kaasschotel of als gekoeld aperitief. Deskundig advies en perfecte presentatie realiseren topverkopen in 2017 bij deze gezellige en overzichtelijke zaak van Berry. Hij onderscheidt zich dan ook als een echte ambassadeur voor de ” Pineau des Charentes ” specialiteit van François Peyrot uit de Cognac streek.

Pineau des Charentes bij De Bourgondiër, een verrijking van uw kaasschotel.

Deze specialiteit uit het gebied van de Charente is verkrijgbaar in een witte versie , Blanc , en een rode versie, eigenlijk rosé van kleur, Rubis sur Merlot. Het alcohol gehalte van de Pineau des Charentes bedraagt respectievelijk 18% en 17%. Eigenlijk is de Pineau des Charentes oorspronkelijk een wijn in een gisting proces , dat abrupt onderbroken wordt door toevoeging van 1 jaar oude eau de vie. Vervolgens wordt de Pineau des Charentes op fust gebracht en laat men het 5 jaar rijpen. Als het aan alle graadmeters voldoet, krijgt het ” de Appellation Contrôlée d’origine de Pineau des Charentes ” . De botteling kan dan plaatsvinden en de weg is vrij voor o.a. levering aan De Bourgondiër .

Pineau des Charentes op tafel

De Pineau des Charentes van François Peyrot wordt gekoeld gedronken tussen de 8 en 10 graden. In tegenstelling tot gewone wijnen kan de Pineau des Charentes na opening fles maandenlang in de koelkast bewaard worden. Of het zo lang gaat duren, valt te betwijfelen. In feite is de Pineau des Charentes een tussenproduct , zoals Port. Dus mag het wettelijk in de kaas en delicatessen zaken verkocht worden. Vanwege de match met kaas vinden dan ook de meeste leveringen aan deze sector plaats. Traditie getrouw wordt de meeste Pineau des Charentes in Nederland in de koudere maanden gedronken. Met de feestmaand in aantocht staan de Pineau des Charentes flessen bij De Bourgondiër in Hardinxveld-Giessendam weer volop klaar voor consumptie.