Verrijk uw kaasschotel met Pineau des Charentes

Verrijk uw kaasschotel met Pineau des Charentes

Pineau des Charentes is bij toeval ontstaan.

Bij vergissing werd in 1589 door een wijnboer most bij een vat cognac gedaan. Omdat hij het niet direct nodig had, werd het vat apart gezet en kwam na enkele jaren weer tevoorschijn. Nieuwsgierig ging men de drank proeven en ontdekte een nieuwe wonderbaarlijke drank. Dit was de geboorte van de “Pineau des Charentes ” . Bij het Cognac huis François Peyrot gaat men na de oogst de druiven eerst licht persen . Vervolgens wordt deze most gemuteerd met eau de vie van minimaal 1 jaar. Als het gistingsproces ten einde komt, wordt de verkregen drank  5  jaar op eiken houten fust gebracht om te rijpen. Alvorens te bottelen, wordt de Pineau des Charentes gecontroleerd op verschillende graadmeters. Tenslotte krijgt het de Appellation Contrôlée d’origine de Pineau des Charentes. Onze collectie Pineau des Charentes bestaat uit twee soorten : de Blanc en de Rubis sur Merlot.

Pineau des Charentes is een verrijking van uw kaasschotel.

Verrijk uw kaasschotel met Pineau des Charentes

Zoals Maître/Sommelier Peter Bruins van sterrenrestaurant de Bokkendoorns reeds aangaf in het boekje ” het festijn van Kaas & Wijn “. Dit boekwerk is geschreven door Hans Melissen en uitgegeven in 2009. Voorkeur van Peter Bruins ging uit naar de combinatie Pineau des Charentes , in dit geval, van François Peyrot, met de Olde Remeker kaas. Ook kaasgoeroe Betty Koster , eigenaresse van kaas en delicatessenzaken l’ Amuse in Amsterdam en IJmuiden is een grote fan van de Pineau des Charentes en levert diverse horeca bedrijven onze Pineau des Charentes tezamen met haar kazen. Uiteraard vindt verkoop ook plaats in de twee detailhandels zaken. Onze kennismaking met Betty en Martin Koster in 2006 vormde de start van een langdurende samenwerking, die nog steeds voortduurt. Sindsdien bestaat onze klantenkring voor de verkoop van Pineau des Charentes merendeels uit kaas en delicatessen zaken. Vele combinaties van Pineau des Charentes met diverse kaassoorten werden uitgedacht.

Verrijk uw kaasschotel met Pineau des Charentes

Verrijk uw kaasschotel met Pineau des Charentes

Zeker geen loze kreet, maar bron voor inspiratie. Zoals creativiteit bij Paul’s Mediterrane Smaken in Baarn , waarbij het kuiltje in de Langres kaas gevuld werd met Pineau des Charentes Blanc. Na enige tijd een verrassende lekkernij. Uiteraard zijn de kaasexperts in deze branche bereid U meerdere combinaties aan te bevelen. De Pineau des Charentes is verkrijgbaar in flessen met inhoud 0,75 ltr, of in miniaturen van 50 ml en tenslotte in buisjes bevattend  25 ml. Zoals op de afbeelding te zien is vormen de miniaturen en de buisjes met Pineau des Charentes ideale aanvullingen bij relatiepakketten. Of misschien wel de eerste kennismaking. Wel gekoeld drinken 8 à 10 graden.