Collectie Cognac François Peyrot, Vijf jaargangen.

Collectie Cognac François Peyrot

Collectie Cognac François Peyrot

Zoals hierboven te zien is , bestaat het assortiment uit de Selection, 3 tot 6 jaar gerijpt op fust. Als het ware de opstap cognac, maar al snel ontdekt men de kwaliteit van dit cognac huis. Vervolgens de VSOP, 12 jaar rijping, de Napoleon, 18 jaar op fust geweest en tenslotte de XO. Met 25 jaar rijping in de barrique is deze cognac het meest onderscheiden , waaronder de Grand Gold Medal te Taiwan in 2013. Tenslotte de Heritage, net ontvangen vat 1959 , brut de fût , dus 60 jaar gerijpt op fust. Het erfstuk van Mathilde , moeder van François Peyrot en de diamant van de familie.

Collectie Cognac François Peyrot

Collectie Cognac François Peyrot in proefdoosje.

Ontdek de vijf cognacs van François Peyrot , middels deze Tasting Kit. Bovendien een leuk geschenkartikel. In het proefdoosje bevinden zich de cognacs in buisjes van 25 ml , voorzien van buissticker . Tevens een inlegblad met informatie over de collectie cognac en een stukje geschiedenis over François Peyrot. De Tasting Kit is een luxe zwart doosje met magneet afsluiter en voorzien van omslagwikkel met afbeelding landhuis van François Peyrot.

Likeuren & Cognac van Franςois Peyrot

Likeuren van François Peyrot

De Likeuren , waarbij 1 jaar oude eau de vie is toegevoegd.

Likeur op cognac basis vormt ook een belangrijk onderdeel van de collectie François Peyrot . Het cognac huis onderscheidt zich hiermee van de andere Cognac huizen. Het is dan ook een familie traditie te streven naar zuivere fruitextracten, bestemd voor heerlijke smaken. Afgebeeld 5 van de 6 soorten , die wij in ons assortiment voeren.

Les liqueurs & Cognac uit ons assortiment.

Allereerst Pêche, Perzik likeur . Daarna Orange, Sinaasappel likeur. Gevolgd door Châtaigne, Kastanje likeur. Vervolgens Poire Williams, Peren likeur. Tenslotte de Mûre , de heerlijke Bramen likeur , die zo goed matcht met Champagne .

Pineau des Charentes , de specialiteit uit de Cognac streek 

Verrijk uw kaasschotel met Pineau des Charentes

Pineau des Charentes ,

betiteld als versterkte wijn verkrijgbaar in rood , eigenlijk rosé , Rubis sur Merlot  en wit , Blanc . Heerlijk als gekoeld apéritief , maar bovenal de begeleider van uw kaasschotel .

Collectie Cognac François Peyrot

Collectie François Peyrot is een Premier Cru

bevindt zich in het beste gedeelte van de Cognac streek, namelijk de Grande Champagne de Cognac. Ter illustratie rood in het landkaartje van de Cognac. Bovendien is het een Premier Cru en Fine. Alle druiven zijn afkomstig van het eigen landgoed. De familie Peyrot hanteert de “Culture Raisonnée ” een methode van grasbeheersing, die een goede harmonie tussen fauna en flora teweegbrengt en zodoende het gebruik van pesticiden en chemische bestrijdingsmiddelen overbodig maakt.