Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot

pineau des charentes rubis sur merlot

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot

wordt ook wel Rosé genoemd vanwege de kleur. Voor deze fruitige versterkte wijn wordt 100 % Merlot druif gebruikt. Uiteraard wordt deze druivensoort op het eigen landgoed verbouwd. De Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot is gemakkelijk toegankelijk. Zoals gebruikelijk wordt de Pineau des Charentes gekoeld gedronken bij voorkeur tussen 8 en 10 graden. Dit is ook de reden, dat deze versterkte drank ook wel de ” Zomer Port ” genoemd wordt. Een mooie koele tegenhanger voor de Port liefhebber in de zomer. Natuurlijk kan men het gehele jaar door de Rubis sur Merlot nuttigen. Bijvoorbeeld als ideale partner bij de kaasschotel, zoals schapen en geitenkaas. In het verleden heeft De Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot een Award gekregen bij het Concours de Bruxelles 2002, Médaille d’Argent !

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot

Oogst Pineau des Charentes Rubis sur Merlot druiven gestart.

Op 24 september 2017 werd de oogst van de Merlot druif gestart onder een stralende zon. Voorbode voor opnieuw een top Pineau des Charentes Rubis sur Merlot. De kwaliteit is weer optimaal met een suikergehalte van 11,4 º , gemeten met de réfractometer. Zoals reeds beschreven , is de smaak soepel en toegankelijk, maar ook vol en krachtig met tonen van rood fruit. Bovendien heeft de Rubis van François Peyrot een lange aromatische afdronk. Het alcoholgehalte is 17 % , waardoor deze drank geschonken wordt in een tulp of port glaasje. Naast de kaasschotel vormt de Pineau des Charentes Rubis sur Merlot een heerlijke match met fruit, taart en andere zoetigheid. Een opmerkelijke combinatie is ook met bittere chocolade.

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot

Pineau des Charentes van François Peyrot .

Archief Nieuws van 12 november 2009.

Toendertijd opmerkelijk nieuws van Drenth International. “ Het huwelijk ” Het huwelijk is voltrokken! Niet alleen als drank, maar ook als chocolade delicatesse. Pineau des Charentes is verwerkt in Chocolade Bonbons in de vorm van een half wijnvat. De Pineau des Charentes , Rubis sur Merlot (rood) en Blanc (wit) van de Cognac familie “François Peyrot” zijn door de ambachtelijk chocolademaker Rob Brouwer uit Lelystad verwerkt in de crème vulling van de bonbon. In het verleden hebben wij deze bon bons aan restaurants en detailhandel verkocht.