Bereid U voor op de komende Lente

Rosé 2020 en Blanc 2019 . Zoals in het recent verschenen wijn tijdschrift ” Wine Life ” betiteld wordt Bijzondere Wijnen van Château Gensac . Afgebeeld de Terre a Terre Blanc 2019 , 6 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken fust . Nu op dronk en kan zelfs tot 2023 bewaard worden . Een opmerkelijke menging van 2 druivensoorten namelijk de Petit Courbu , geteeld in ZW Frankrijk en verantwoordelijk voor het subtiele honingachtige citrus aroma en de Sauvignon Gris , het onbekende zusje en mutatie van de Sauvignon Blanc . Typisch Bordeaux , krachtig, karaktervol, elegante aroma’s van bloemen en muskaat . Het kon ook niet uitblijven tot deze mooie droge witte wijn met verrassende lange afdronk ontdekt werd door top sommelier Andreas Larsson en top wijndeskundige Jancis Robinson . Hoge waarderingen voor dit geraffineerde pareltje van Jan Schuermann , eigenaar van het wijnhuis . Vernieuwde technieken werden gebruikt , zoals de koude maceratie , waarbij de geplukte druiven 5 dagen lang gekoeld worden . Dit om smaak en aroma te behouden met als resultaat invloeden van mineralen uit de klei en kalkstenen grond , die zo uniek zijn in dit prachtig stukje ZW Frankrijk . De Terre a Terre Blanc 2019 is zeker een wijn om de Lente te vieren , in alle rust genieten van deze volle en krachtige kwaliteit wijn met een hapje of als begeleider van een lekker gerecht , een echte Foody Drink met een alcohol percentage van ruim 14 % .

Château Gensac bevindt zich in het gebied Ténarèze, terroir van de Armagnac streek . Een van de oudste wijngebieden van Frankrijk op gronden van klei en kalksteen . Het wijnlandgoed ligt dicht bij de hoofdstad van Armagnac Condom, afgeleid van ” Condatomagus ” wat oude Gallische markt betekent en niets met de andere betekenis te maken heeft . Toegangspoort voor de Armagnac . De tweede favoriet voor de komende Lente is de Rosé 2020 . Heerlijk fris en fruitig en samengesteld uit Syrah en Cabernet Sauvignon . Reeds gehonoreerd met een positief artikel in het toonaangevende lifestyle magazine ” Esquire ” . Met de invloeden van smaken van frambozen met tonen van gedroogd fruit en limoenen in de afdronk , een ideale partner voor gerookte zalm en diverse visgerechten , maar ook bij gedroogde ham tapas . Kortom ” Laat de Lente maar komen ” de Rosé en de Terre a Terre Blanc van Domaine de Gensac staan voor U klaar ! Verkrijgbaar bij Van der Linden Slijterij & Wijnhandel in Soest , Slijterij van Yperen in Lelystad en The Butler , Wine and Spirits in Harderwijk .