Château Gensac , Traditie met moderniteit .

Het kon ook niet uitblijven tot er publiciteit verscheen in de Nederlandse media . Wine Life , het bekende wijnmagazine , gaf de aftap . In het zojuist verschenen februari nummer wordt uitgebreid geschreven over de passie van eigenaren Jan & Kim Schuermann voor Château Gensac en alles, dat er omheen gebeurt . Als het ware een droomlandschap met een 13e eeuws kasteel , omringd door 300 ha prachtig natuurlandschap , waar de Lipizzaner paarden in volle glorie vertoeven . Oh , er worden ook nog heerlijke karaktervolle wijnen en stoere Armagnac gemaakt . Sinds 3 jaar heeft de wijnfamilie hier een eigen twist aangegeven zonder het culturele erfgoed te vergeten . En men gaat verder in deze ontwikkeling , biodynamische wijnbouw , wijnen in nieuw frans eiken laten rijpen , koude maceratie van de druiven tot behoud van aroma en smaak na de oogst en de Armagnac te verwennen door in een schitterend karaf achtige fles te presenteren .

Domaine Gensac , atypische Wijnen van Château Gensac

Afgebeeld staan de wijnen , die wij , als Drenth International , voor Nederland importeren . Karaktervolle ronde wijnen , die nu reeds op dronk zijn , maar ook jarenlang bewaard kunnen worden . Een aantal wijnspeciaalzaken, kaas/delicatesse zaken en slijterijen hebben reeds hun assortiment hiermee verrijkt . Dat de wijnen bijzonder zijn , blijkt wel uit de internationale belangstelling van de professionals , zoals Jancis Robinson , bekend wijnjournalist , Andreas Larsson , nr. 1 sommelier van de wereld en Raimonds Tomsons , Europees sommelier kampioen van 2019, die de verschillende wijnen hoge waarderingen toekenden . Tevens zijn er recentelijk artikelen verschenen in lifestyle magazine Esquire , Brummel magazine uit de UK en uit de VS in Wine Enthousiast . Reden voor U om met Château Gensac op avontuur te gaan .

Armagnac Château Gensac ,

de ruwe diamant met een gepolijst kantje

Eeuwenoude traditie verpakt in een eigentijdse chique fles met glazen vinolock stop . De bovenkant van de stop is van hout met het logo van het kasteel . Verkrijgbaar in 10 , 15 en 20 jaar gerijpt op eiken houten fusten . Als exclusiviteit de magnum uitvoering in elegante fles van 1,5 ltr . Vooral vanuit de whisky liefhebbers is er belangstelling voor dit onbekende neefje van de Cognac .