Avontuurlijke wijnen van Chateau Gensac

Onze avontuurlijke wijnen van Chateau Gensac

Vijf onderscheidende wijnen , die wij aan ons assortiment toegevoegd hebben . Wijnen om te beleven en te koesteren . Geen wijnen voor een tussendoortje , maar om van te genieten op het juiste moment . Afkomstig van Chateau Gensac uit ZW Frankrijk . Deze karaktervolle wijnen zijn gebotteld in solide zware flessen met een holte aan de onderkant , de ziel van de wijn. Bedoeld om de wijn beter te kunnen schenken , eventueel depot beter te kunnen zien in verband met decanteren , maar ook ter bescherming van de betere kwaliteitswijnen. Uitdaging is om deze wijnen uit te proberen om later uw favoriet ( en ) te bepalen en vervolgens een klein voorraadje aan te leggen . Neem gerust contact op met Drenth International, Ger Drenth , email : drenth@drenthinternational.nl of bel MOB. 0613691710 of 0320 264035  voor info betreffende verkooppunten .

Avontuurlijke wijnen van Chateau Gensac

De collectie bestaat uit : Rosé 2019 , heerlijk fris en fruitig met een licht zuurtje, druivensoorten Syrah en Cabernet Sauvignon. Terre a Terre Blanc 2019 , 6 maanden gerijpt op Frans eiken , mooie droge volle wijn met geraffineerde lange afdronk, Petit Courbu en Sauvignon Gris . Pas de Deux  2016 , vers fruit , volle ronde accenten met rijpe tannines , lekker stevig bij smaakvolle gerechten . Merlot , Tannat en Fer Servadou . Pesade 2015 , unieke blend van 5 druivensoorten, samengesteld door Master of Wine Philipp Schwander , Tannat, Merlot, Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon . Twaalf maanden gerijpt op Frans eiken , Full body , harmonieus en intens . Neem echt de tijd om optimaal van deze wijn te genieten. Tenslotte Terre a Terre 2009 , reeds lovend beoordeeld door Andreas Larsson , sommelier nummer 1 van de wereld . Gerijpt op eikenhouten fust gedurende 18 maanden . Voor de echte wijnproever exponent van smaken , die de vruchtbare grond te bieden heeft . Resultaat van professionalisme in creëren van samenspel met Tannat , Cabernet Sauvignon en Malbec . Menige Bordeaux liefhebber zal hier enthousiast door raken . Atypische wijnen door gebruik van ongebruikelijke druivensoorten in de Gascogne , die een eigen hoogwaardiger karakter geven. Kortom ga het avontuur aan met Chateau  Gensac .

70528918_2540496022697708_6493488285191503872_o

Chateau Gensac en Paarden

Het kasteel dateert uit de dertiende eeuw en is niet alleen omringd door de wijnstokken , maar ook door een prachtig landschap , waarop kuddes paarden naar hartelust vertoeven . Niet verwonderlijk , want de paarden worden goed verzorgd door de eigenaren van het Château . De affiniteit voor paarden vindt men ook terug in het logo , dat zich op de flessen bevindt en de benaming van de wijnen . Menige paarden liefhebber kon de verleiding niet weerstaan om een flesje te kopen . En daar kreeg men geen spijt van . Bovendien is de fles wijn een aardig cadeau voor iemand , die van wijn houdt en banden met paarden heeft . Sleutel tot het verkrijgen van de Top wijnen van Château Gensac is de grond , die voornamelijk uit klei en kalksteen bestaat . Maar dat wisten de voorvaderen ook al , want hier wordt al 600 jaar lang wijn verbouwd , het oudste wijngebied van Frankrijk . Om de kwaliteit van de wijnen te vergroten kiest men voor een lage opbrengst per hectare en worden de druiven uiterst zorgvuldig met de hand geplukt . Tevens hanteert men 5 dagen koude rijping om de tannines te verzachten en aroma’s ruimte te geven . Met name de witte wijnen zijn rijk aan minerale stoffen . Op het landgoed wordt in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in het  Gascogne gebied , voor 80 % rode wijn gemaakt en de rest voor wit en rosé . De meeste wijnen uit ons assortiment kregen hoge waarderingen van de professionals . Met andere woorden laat U verrassen door onze avontuurlijke wijnen van Château Gensac

Foto 08-11-2020 om 14.45.