Vins de Domaine Gensac
Ontdek de wijnen van Château Gensac !
Het kasteel is gelegen in ZW Frankrijk met een landgoed groot 300 hectaren . Sleutel tot het maken van mooie wijnen vormt de grond , bestaande uit klei en kalksteen . Extra aandacht wordt besteed aan biodynamische wijnbouw , waarbij kleinschalig de speciaal geselecteerde druiven met de hand geplukt worden . Dus lage opbrengst per hectare met als motto kwaliteit boven kwantiteit . Gerijpt in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaan stevige karaktervolle wijnen , weerspiegeling van de terroir en regio . Het uitgestrekte perceel biedt ook ruimte voor prachtige paardenkuddes , die in een waar paradijs rond lopen en goed verzorgd worden door de familie Schuermann . Als respect voor paarden heeft de wijnfamilie een logo van een paard op de flessen gebruikt . Tevens hebben de wijnen namen gekregen , die betrekking hebben op oefeningen in de paardensport . Ons assortiment wijnen van Château Gensac zijn voor de speciale momenten om heerlijk te genieten.
Le Rosé 2020
Heerlijke fris en fruitige wijn met een aangenaam zuurtje . Samengesteld uit druivensoorten Syrah en Cabernet Sauvignon . Deze Rosé vormt een leerschool in verfijndheid . Zoals recentelijk beschreven in het toonaangevende blad Esquire , absoluut droog met beheerste zuurtegraad . Bezit invloed smaken van frambozen met tonen van gedroogd fruit , zoals abrikozen met verse limoenen in de finish . Gekoeld schenken 11-13º C als aperitief , maar vormt ook een goede match met gerookte zalm en diverse visgerechten . Bovendien doet deze wijn het ook goed bij wit vlees of als borrel bij gedroogde ham tapas . Alcoholgehalte van 13 % . Geen reden om deze Rosé te laten rusten voor zonnige tijden , integendeel Pink gedijt het gehele jaar .
Terre a Terre Blanc 2019
Deze opmerkelijke wijn is 6 maanden gerijpt op Frans eikenhouten barriques . Kreeg extra aandacht van Andreas Larsson , sommelier nr. 1 van de wereld en Jancis Robinson , wereldbekende wijn schrijfster en journaliste . Samenstelling van deze wijn Petit Courbu en Sauvignon Gris , speciaal geselecteerd door handmatige pluk. Mooie droge wijn levert het visite kaartje af van Château Gensac . De geheimen van de klei en kalkstenen grond worden prijsgegeven . Nu reeds drinkbaar , maar kan zelfs in de wijnkelder tot 2023 bewaard worden . Of dat zal gebeuren , valt te betwijfelen. Ideale combinaties met oesters, gekookte of verse vis met aangepast sausjes of gemarineerde vis . Voor de vleesliefhebbers smaakt deze wijn lekker bij geroosterd wit vlees of paté . Tevens vormt de kaasschotel met geitenkaas en harde kazen voor de Terre a Terre een goede partner . In tegenstelling tot de naam van de wijn met volop beweging voor het paard tijdens de oefeningen zou ik in alle rust van dit vloeibaar pareltje genieten.
Pesade 2015
Voor deze sublieme wijn ga je niet op jouw achterste benen staan . Integendeel een waar genot om ontspannen en lang van deze wijn te genieten . Een werkelijk unieke blend gecreëerd door Master of Wine Philipp Schwander , Top wijnmeester uit Zwitserland . Een prachtig palet van 5 verschillende wijnen werden door hem samengebracht . Namelijk Tannat , Merlot , Malbec , Syrah en Cabernet Sauvignon druivensoorten werden gedurende 12 maanden in nieuw Frans eiken gerijpt . Wat een full-body , karaktervolle , maar tegelijkertijd ronde wijn brengt dit voort . Harmonieus , maar ook intens . Een werkelijk grote wijn , ons paradepaardje , zou de familie zeggen . Geef de wijn na het openen van de fles minimaal 15 minuten rust of schenk het eerst in een karaf , alvorens te drinken . Nu reeds op dronk , maar kan zelfs tot 2030 bewaard worden . Advies temperatuur 16º tot 17º C en alcohol 14 % . Voelt zich heerlijk bij een ham of kaasschotel , maar bij ook rijke pasta schotels . Smaakt ook goed bij gegrild rood vlees of vette vis en bij lamsvlees .
Pas De Deux 2016
De benaming van deze wijn doet wederom denken aan de paardensport . In dit geval aan een dressuur proef met een stap van de voorbenen tegelijk , gevolgd door een identieke stap van beide achterbenen . Met een kleine woordspeling gaan wij van proef naar proeven . En dat wordt zeker een aangename ervaring . Andreas Larsson , sommelier nr. 1 in de wereld ging U voor met een hoge waardering van 91/100 . Bovendien mooie cijfers van The Wine Enthusiast magazine met 90/100 en tenslotte wist Jancis Robinson met een score van 16,5 /100 deze wijn erg te waarderen. De ” Pas de Deux ” 2016 is een nobele wijn , ontstaan door een combinatie van de druivensoorten Merlot , Tannat en Fer Servadou . Dit resulteert in een wonderlijke creatie van vers fruit , volle ronde accenten met rijpe tannines . Een lekker stevige wijn met een alcoholgehalte van 14 % , nu op dronk en houdbaar tot 2023 . Toepasselijk bij zalmsalade , maar smaakt ook lekker bij de kaasschotel en pasta gerechten. Tevens zal deze wijn ook goed gedijen bij gegrilde vlees en visgerechten.
Terre a Terre 2009
Als laatste , maar niet de minste een hoogwaardige wijn , die alles in zich heeft , wat zijn vruchtbare grond kan bieden . Eeuwenoude tradities vormen generaties lang de reputatie , die deze sterwijn van Château Gensac hoog houdt . Na een rijping van 18 maanden in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaat een ware edele full body wijn met alle intensiteit . Verkregen door een samenspel van Tannat, Cabernet Sauvignon en Malbec . Zeer hoge waardering van Andreas Larsson 94/100 en Jancis Robinson 17/20 . De wijn voor de speciale momenten dient minimaal 1 uur van tevoren ontkurkt te worden . Pittige vleesgerechten en een kaasschotel van stevige kazen vormen een ideale partner . Met een alcoholgehalte van 14,5 % is de Terre a Terre het pronkstuk van Chateau Gensac.