Vins de Domaine GensacIMG_1870

Vins de Domaine Gensac

Ontdek de wijnen van Château Gensac !

Het kasteel is gelegen in ZW Frankrijk met een landgoed groot 300 hectaren . Sleutel tot het maken van mooie wijnen vormt de grond , bestaande uit klei en kalksteen . Extra aandacht wordt besteed aan biodynamische wijnbouw , waarbij kleinschalig de speciaal geselecteerde druiven met de hand geplukt worden . Dus lage opbrengst per hectare met als motto kwaliteit boven kwantiteit . Gerijpt in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaan  stevige karaktervolle wijnen , weerspiegeling van de terroir en regio . Het uitgestrekte perceel biedt ook ruimte voor prachtige paardenkuddes , die in een waar paradijs rond lopen en goed verzorgd worden door de familie Schuermann . Als respect voor paarden heeft de wijnfamilie een logo van een paard op de flessen gebruikt . Tevens hebben de wijnen namen gekregen , die betrekking hebben op oefeningen in de paardensport . Ons assortiment wijnen van Château Gensac zijn voor de speciale momenten om heerlijk te genieten.

52784501_2189319724482008_6208624952946458624_o

Le Rosé 2020

Heerlijke fris en fruitige wijn met een aangenaam zuurtje . Samengesteld uit druivensoorten Syrah en Cabernet Sauvignon . Deze Rosé vormt een leerschool in verfijndheid . Zoals recentelijk beschreven in het toonaangevende blad Esquire , absoluut droog met beheerste zuurtegraad . Bezit invloed smaken van frambozen met tonen van gedroogd fruit , zoals abrikozen met verse limoenen in de finish . Gekoeld schenken 11-13º C als aperitief , maar vormt ook een goede match met gerookte zalm en diverse visgerechten . Bovendien doet deze wijn het ook goed bij wit vlees of als borrel bij gedroogde ham tapas . Alcoholgehalte van 13 % . Geen reden om deze Rosé te laten rusten voor zonnige tijden , integendeel Pink gedijt het gehele jaar .

IMG_1862

Terre a Terre Blanc 2019

Deze opmerkelijke wijn is 6 maanden gerijpt op Frans eikenhouten barriques . Kreeg extra aandacht van Andreas Larsson , sommelier nr. 1 van de wereld en Jancis Robinson , wereldbekende wijn schrijfster en journaliste . Samenstelling van deze wijn Petit Courbu en Sauvignon Gris  , speciaal geselecteerd door handmatige pluk. Mooie droge wijn levert het visite kaartje af van Château Gensac . De geheimen van de klei en kalkstenen grond worden prijsgegeven . Nu reeds drinkbaar , maar kan zelfs in de wijnkelder tot 2023 bewaard worden . Of dat zal gebeuren , valt te betwijfelen. Ideale combinaties met oesters, gekookte of verse vis met aangepast sausjes  of gemarineerde vis . Voor de vleesliefhebbers smaakt deze wijn lekker bij geroosterd wit vlees of paté . Tevens vormt de kaasschotel met geitenkaas en harde kazen voor de Terre a Terre een goede partner . In tegenstelling tot de naam van de wijn met volop beweging voor het paard tijdens de oefeningen zou ik in alle rust van dit vloeibaar pareltje genieten.

IMG_189630531174_1730304730383512_2734252023571625327_nIMG_1896

Pesade 2015

Voor deze sublieme wijn ga je niet op jouw achterste benen staan . Integendeel een waar genot om ontspannen en lang van deze wijn te genieten . Een werkelijk unieke blend gecreëerd door Master of Wine Philipp Schwander , Top wijnmeester uit Zwitserland . Een prachtig palet van 5 verschillende wijnen werden door hem samengebracht . Namelijk Tannat , Merlot , Malbec , Syrah en Cabernet Sauvignon druivensoorten werden gedurende 12 maanden in nieuw Frans eiken gerijpt . Wat een full-body , karaktervolle , maar tegelijkertijd ronde wijn brengt dit voort . Harmonieus , maar ook intens . Een werkelijk grote wijn , ons paradepaardje , zou de familie zeggen . Geef de wijn na het openen van de fles minimaal 15 minuten rust of schenk het eerst in een karaf , alvorens te drinken . Nu reeds op dronk , maar kan zelfs tot 2030 bewaard worden . Advies temperatuur 16º tot 17º C en alcohol 14 % . Voelt zich heerlijk bij een ham of kaasschotel , maar bij ook rijke pasta schotels . Smaakt ook goed bij gegrild rood vlees of vette vis en bij lamsvlees .

Pas de Deux 2016

Pas De Deux 2016

De benaming van deze wijn doet wederom denken aan de paardensport . In dit geval aan een dressuur proef met een stap van de voorbenen tegelijk , gevolgd door een identieke stap van beide achterbenen . Met een kleine woordspeling gaan wij van proef naar proeven . En dat wordt zeker een aangename ervaring . Andreas Larsson , sommelier nr. 1 in de wereld ging U voor met een hoge waardering van 91/100 . Bovendien mooie cijfers van The Wine Enthusiast magazine met 90/100 en tenslotte wist Jancis Robinson met een score van 16,5 /100 deze wijn erg te waarderen. De ” Pas de Deux ” 2016 is een nobele wijn , ontstaan door een combinatie van de druivensoorten Merlot , Tannat en Fer Servadou . Dit resulteert in een wonderlijke creatie van vers fruit , volle ronde accenten met rijpe tannines .  Een lekker stevige wijn met een alcoholgehalte van 14 % , nu op dronk en houdbaar tot 2023 . Toepasselijk bij zalmsalade , maar smaakt ook lekker bij de kaasschotel en pasta gerechten. Tevens zal deze wijn ook goed gedijen bij gegrilde vlees en visgerechten.

Terre a Terre 2009

Terre a Terre 2009

Als laatste , maar niet de minste  een hoogwaardige wijn , die alles in zich heeft , wat zijn vruchtbare grond kan bieden . Eeuwenoude tradities vormen generaties lang de reputatie , die deze sterwijn van Château Gensac hoog houdt . Na een rijping van 18 maanden in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaat een ware edele full body wijn met alle intensiteit . Verkregen door een samenspel van Tannat, Cabernet Sauvignon en Malbec . Zeer hoge waardering van Andreas Larsson 94/100 en Jancis Robinson 17/20 . De wijn voor de speciale momenten dient minimaal 1 uur van tevoren ontkurkt te worden . Pittige vleesgerechten en een kaasschotel van stevige kazen vormen een ideale partner . Met een alcoholgehalte van 14,5 % is de Terre a Terre het pronkstuk van Chateau Gensac.