Armagnac , de ruwe Diamant van Chateau Gensac

Armagnac , de ruwe Diamant van Chateau Gensac

Nieuwkomer in de wereld van de Armagnac

De 48 jaar oude Zwitser Jan Schuermann nam 3 jaar geleden Chateau de Gensac van zijn peetvader over. Het 13e eeuwse kasteel is gelegen 150 km ten zuiden van Bordeaux in een schitterend natuurgebied met een omvang van 300 hectare . Uiteraard is de kernactiviteit wijnbouw , maar ook is er ruimte voor kuddes paarden op het landgoed . Goede verzorging door de wijnfamilie en uit affiniteit heeft men als handelslogo voor het paard gekozen . Armagnac is een destillaat , dat voor velen nog onbekend terrein is . Onbekend maakt onbemind! En daar wil Jan verandering in brengen . Zoals de wijnbouwer vermeldt : Armagnac , de ruwe diamant van Chateau Gensac .  Hij beschouwt zijn Armagnac als een ruwe Diamant , niet aan alle zijden gepolijst . Met respect voor de eeuwenoude tradities wil hij het stoffige imago van dit destillaat een nieuwe boost geven . Zoals op de bovenstaande afbeelding te zien is , wordt de Armagnac gevuld in een moderne fles . Breder en korter dan de gebruikelijke flessen , waardoor de armagnac donkerder overkomt dan in het glas . Luxe uitstraling , als het ware een mooi karaf . Innovatief is de Vinolok stop van glas afgezet met hout , waarop het logo van Gensac is afgebeeld . Ons assortiment bestaat uit 10, 15 en 20 jaar oude blends . Als Eye-catcher en een schitterend cadeau voor de feestdagen de Magnum van 1,5 ltr gevuld met de 15 jaar oude Armagnac . De fles wordt in een houten frame geplaatst voorzien van logo Chateau Gensac en vormt zodoende een prachtige presentatie , zoals in verschillende internationale top restaurants te zien is . De Magnum is verkrijgbaar bij slijterij Vonk in Zaandam .

Foto 08-11-2020 om 14.45

Armagnac , de ruwe Diamant van Chateau Gensac

Vaak beschreven als , ruw , aards en onvoorspelbaar . Dit aspect heeft inmiddels de aandacht gekregen van menige American Whiskey drinker . Een turning point voor de Whisky fans ? In tegenstelling tot het geliefde neefje van Armagnac de ” Cognac ” wordt er 1x gedistilleerd . Zodoende bereikt men bij het stoken een lager alcohol percentage dan bij Cognac . Dit maakt de weg vrij voor het behoud van een breder scala van kruidig , gedroogd fruit . Maar er is veel meer om te ontdekken in de Armagnacs van Jan Schuermann . Als U de tijd neemt , komt U vele nuances tegen in geur en smaak . Ook zal de fijnproever bij tussentijdse proefjes nieuwe ervaringen tegenkomen . In de december editie van Esquire , internationaal lifestyle magazine krijgt Chateau Gensac extra aandacht . Naast onze mooie Cognacs van François Peyrot vormen de Armagnacs van Chåteau Gensac een mooie aanvulling op onze collectie .