Chateau Gensac Armagnac , traditie met moderne uitstraling

Chateau Gensac Armagnac , traditie met moderne uitstraling

Les Armagnac de Château Gensac

Eeuwenoude tradities verpakt in een moderne trendy fles . Château Gensac Armagnac , traditie met moderne uitstraling . Ongetwijfeld is de Armagnac het oudste wijndistillaat van Frankrijk . Het waren de Nederlanders , die de commerciële ontwikkeling van deze eau de vie gestart hebben . De Armagnac wordt 1x gedistilleerd in een kolom alambic . Bij het stoken bereikt men een lager alcoholpercentage dan Cognac met een groter waterdeel . Hierdoor is er door de geur en smaakstoffen een grotere invloed van de grond en de druivensoorten . Bij de Armagnac van Château Gensac worden 2 druivensoorten gebruikt namelijk de Ugni Blanc en de Colombard . Distillatie begint eind oktober of begin november . Men moet zo vroeg mogelijk oogsten om een witte wijn te verkrijgen met hoge zuurgraad en laag alcohol percentage . Minder dan 10 % en sulfietvrij . Onderscheidend zijn de afsluitstoppen op de fles . De top is van hout met het geprinte logo van Château Gensac en een glazen stop , de Vino-lok , dat naadloos in een fles past . Door de stop aan de randen te bewegen , hoor je een klik en is de fles open . Zeer innovatief . In ons assortiment hebben wij 4 soorten , de ongelagerde , transparante Blanche d’Armagnac en de gelagerde jaargangen 10, 15 en 20 jaar gerijpt in nieuw Frans eikenhout .

Blanche d'Armagnac

Blanche d’Armagnac van Château de Gensac 

Na de eerste en enige distillatie wordt er een witte Eau de Vie geproduceerd . Dit is een hele interessante drank , geheel anders dan de Armagnacs , die nog een lang leven van rijpen in het fust krijgen . Men heeft voor een onderscheidende fles gekozen en gebruikt 100 % Ugni Blanc druiven . Met een alcoholgehalte van 43 % levert dit krachtige aroma’s op van peer en kweeperen met een fijne , ronde bloemengeur in de finish. Voor de vodka liefhebber straight on the rocks en voor de cocktail fan ideaal als basis , zoals bij de ” Mojito ” Verder worden er aanbevelingen gedaan als dressing over limoen sorbet . Bovendien draagt Château de Gensac ideeën aan als begeleider van sushi, caviar , zalm , gerookte vis , paté  en fruit taart . Kortom vele mogelijkheden en maak zelf uw favoriete keuze .

gensac-armagnac-10ans_1200x1200gensac-armagnac-glass-ec02c4a5

Armagnac van Château de Gensac 10 Y

Deze harmonieuze Armagnac is tenminste 10 jaar op nieuw Frans eikenhout gerijpt . In de kleur ziet men mahonie hout en glanzen van koper en in de neus ruikt men vers fruit, gekonfijte citrus , specerijen en vanille . Vervolgens bezit deze Armagnac met een alcoholgehalte van 40 % een soepele aanval op smaken van vers fruit , vanille , honing , pruimen, peren en sinaasappelschillen . Met een lange finale in de afdronk houdt U mooie herinneringen over . Optimaal genieten door schenken op kamertemperatuur en de armagnac eerst 10 minuten te laten rusten in het glas . Als partner bij gerechten wordt geadviseerd bij paté iets gekoeld of op kamertemperatuur bij blauwschimmel kaas . Voor de kookliefhebbers een drupje in beslag als onderdeel van gerechten of als U wilt flamberen met schaal en schelpdieren, vlees en patisserie .  U maakt er dan wel een luxe culinair feestje van .

gensac-armagnac-15ans_1200x1200IMG_1898

 

 

 

 

 

 

 

Armagnac van Château de Gensac 15 Ans

Dit keer tenminste 15 jaar gerijpt in de barriques van Château de Gensac , dat zich bevindt in de streek Ténarèze . Zoals de andere gelagerde Armagnacs vormen de druivensoorten Ugni Blanc en Colombard de basis voor de distillatie . Onderscheiden met de ISWC Silver award en een alcoholgehalte van 43 % herkent men bij deze zachte Armagnac  geuren van hout , vanille en cacao . Voor het oog amber , koperen highlights en helder . Zachte frisse smaak met mooie lengte en aangename balans van fruitinvloeden . Erg toegankelijk. Opnieuw belangrijk is het schenken op kamertemperatuur en  10 minuutjes wachten alvorens te nippen. Een walsje van het glas verraadt al snel de hoge kwaliteit van deze Armagnac . Aanbevelingen bij gerechten zijn eendenborst met honing , parelhoen met fruit,  champignon omelette met eekhoorntjesbrood . Tenslotte bij nagerechten met fruit als basis of chocolade gerechten  of als afsluiter bij de koffie .

gensac-armagnac-20ans_1200x1200 2

Armagnac van Château de Gensac 20 Ans

Kroonjuweel van de familie Schuermann . Met recht het paradepaardje deze complexe Armagnac ( 43 % alc. ) , die zo’n hoge waardering 94/100 kreeg van Andreas Larsson , de beste sommelier in de wereld . Prachtige donkere barnsteen kleur met groene twist , zuiver en helder . Kijk en beluister het aanstekelijke commentaar tijdens de proeverij in de onderstaande video . Hier zal menige fijnproever nieuwsgierig gemaakt door worden . Magie van alcoholsmaken , intens en warm met een lange harmonieuze afdronk .Armagnac Chateau de Gensac is hiermee op de kaart gezet !