De Chevaliers veroveren De Bourgondiër delicatessen

De Chevaliers veroveren De Bourgondiër delicatessenDe Chevaliers veroveren De Bourgondiër delicatessen

Chevalier Noir, rode wijnlikeur van Château de Gensac

Chevalier , letterlijk vertaald ” Ridder ” is de naam van de specialiteit van het kasteel . Ruim 1,5 jaar geleden op geheel aparte wijze samengesteld . Deze ” Vin de Liqueur ” bestaat uit vers druivensap , waaraan 6 jaar oude op eikenhouten fust gerijpte Armagnac is toegevoegd . Gevuld in slanke elegante flessen van 0,5 ltr voorzien van een uitnodigend etiket . De wijnlikeuren van Domaine de Gensac bestaan uit Chevalier Noir ( rood )  en Chevalier ( Blanc ) . Het druivensap van de rode versie komt uit 100 % Tannat en de witte uit 100 % Ugni Blanc . Deze drankjes zijn zeer geschikt als gekoeld aperitief , een tussendoortje of aangename partner bij de kaasschotel . Nou , dan ben je bij De Bourgondiër Delicatessen op het juiste adres . Eigenaar Berry Bresser is begin december succesvol gestart met de ” Chevaliers ” . Om het nieuwe jaar feestelijk te beginnen , is er een overdadige presentatie geplaatst in het begin van de zaak van de ” Chevalier Noir ” . Deze rode wijnlikeur , gekoeld , kan zich meten met menige vintage Port . Berry liet  de Chevaliers  ” De Bourgondiër delicatessen ” veroveren ”  en als tip , gaf hij : heerlijk bij Oude Kaas met een kristalletje . Samen met zijn enthousiaste team wil hij een lans breken voor deze unieke en bijzondere drank . Als een van de eerste verkooppunten in Nederland in ” den Bogerd ” te Hardinxveld-Giessendam .

De Chevaliers veroveren De Bourgondiër delicatessen

Chevalier Noir , nieuw in Nederland

Menige ridder zou er een lange rit voor over hebben om zo’n flesje te bemachtigen . De Tannat druivensoort , gebruikt voor deze wijnlikeur , wordt al vele eeuwen lang verbouwd op de wijngronden nabij het kasteel . Zeer vruchtbaar vanwege de klei en kalksteen gronden . Eigenaar van Château de Gensac Jan Schuermann heeft het 13e eeuwse kasteel  in ZW Frankrijk 3 jaar geleden gekocht . Aangrenzend bevindt zich 350 hectare grond , gebruikt voor wijnbouw , pruimenteelt , maar ook leefgebied voor prachtige Lipizanner paarden . De affiniteit voor paarden vindt men terug in de benamingen van de wijnen en op het etiket van de Chevalier . Als jonge ondernemer , respectvol naar fauna en flora , is hij met de innovatieve likeurwijn Chevalier een nieuw pad ingeslagen . Eerbied voor de oude tradities in de Armagnac met een moderne, eigentijdse twist . Als importeur zijn wij  dankbaar voor de inspanningen van Berry Bresser en zijn team en wensen hen veel  succes met de verkopen . Uiteraard is de Chevalier met een alcoholgehalte van 17% pas geschikt vanaf het 18e levensjaar .