Chevalier Noir en Blanc , wijnlikeuren van Chateau GensacChevalier Noir en Blanc , wijnlikeuren van Chateau Gensac

Twee unieke Vins de Liqueurs van Château Gensac

Nieuw in ons assortiment deze twee versterkte wijnen Chevalier Blanc en Chevalier Noir . Op ” Domaine de Gensac ” , bestaande uit 300 hectare grond worden de druiven geteeld . Bijzonder is de procedure van bereiding . Allereerst gebruikt men de ” jus de raisins ” het druivensap van het oogstjaar en voegt daar aan toe 6 jaar op eikenhouten fust gerijpte Armagnac . Vervolgens wordt deze combinatiedrank gebotteld in stijlvolle slanke flessen . Dit levert een heerlijke aperitief of digestief op , dat gekoeld gedronken wordt . Voor de witte versie wordt 100 % Ugni Blanc druivensoort gebruikt en voor de rode variant 100 % Tannat . Château Gensac , middels eigenaar Jan Schuermann adviseert de Chevalier Noir als partner bij gerechten met smaakvolle kaas en op chocolade basis gerichte desserts en voor Chevalier Blanc lichtere kaassoorten en lichtere nagerechten , zoals fruit en bavarois . Deze unieke vin de liqueurs zijn niet te vergelijken met onze Pineau des Charentes , niet qua smaak en qua productie . Voor onze collectie een aangename aanvulling . Vanwege het feit , dat er vele paarden op het grondgebied rondlopen en men daar een enorme affiniteit mee heeft , worden op de etiketten ook paarden afgebeeld . Het is dan ook niet verwonderlijk , dat deze prachtige paarden in milieuvriendelijke omgeving vertoeven , dat door de familie Schuermann goed onderhouden wordt .