Mixie met Cognac François Peyrot

Mixie met Cognac Francois Peyrot

Mixie met Cognac François Peyrot

De Sélection is de opstap Cognac van dit Cognac-huis. De jongste telg uit de familie is 3 tot 6 jaar gerijpt op eikenhouten fust. Pittig karakter met reeds de eerste kenmerken van een Grande Champagne de Cognac. Als mixie is deze cognac dan ook zeer geschikt , zoals de Cola Cognac met een ijsblokje en een schijfje citroen . De wat zoetige smaak van de cola vormt een perfecte harmonie  met de Sélection . Ooit in de vorige eeuw het populaire drankje in het uitgaansleven. Bovendien is de combinatie van de cognac met Tonic ook een welkome frisse longdrink. Ook is de Sélection een Premier Cru en komt dus uit het beste gedeelte van de cognac streek . De familie Peyrot hanteert de  “culture raisonnée” , een vorm van grasbeheersing , dat een goede balans brengt tussen flora en fauna. Zodoende wordt het gebruik van bestrijdingsmiddelen tot het minimum teruggebracht. Eerbied voor de natuur is bij Cognac familie François Peyrot hoog in het vaandel .

Mixie met Cognac François Peyrot

Mixie met Cognac François Peyrot

Verrijk uw kreeftensoep met een vleugje Sélection ! Speciaal ook voor in het keukenrekje hebben wij in de collectie een miniatuur met inhoud 30 ml. Uiteraard geniet de zuivere cognac drinker van deze Sélection puur in het glas of on the rocks. Het is door François vergeven , maar een scheutje in de koffie kan een extra smaakimpuls geven. Echter niet aan te bevelen voor de oudere jaargangen.De bekende French Coffee vormt in menig restaurant of gezellige brasserie een goede afsluiter van de maaltijd. Zoals te zien is op bovenstaande foto , is de Ugni Blanc druif , de juiste basis voor de Cognac. Twee jaar geleden tijdens een grote jubileum proeverij van Slijterij Ton Overmars in Amsterdam kon men de 5 jaargangen Cognac François Peyrot proeven. Het viel ons op , dat een gedeelte van het publiek, heren en dames tussen 25 en 45 jaar nog nooit cognac gedronken had . Het waren whisky liefhebbers , maar die aangenaam verrast werden bij het proeven van cognac. Helaas wordt er te weinig aandacht besteed vanuit de vakhandel voor dit mooie ambachtelijke product. Misschien heb ik met dit artikel de cognac en in het bijzonder onze Cognac François Peyrot interesse gekweekt. Natuurlijk onder 18 jaar NIX-Alcohol!