Drankenhuis Ton Overmars Cognac François Peyrot

Drankenhuis Ton Overmars Cognac François Peyrot

Reeds 7 jaar lang is Wijnwinkel-Slijterij Ton Overmars in Amsterdam een vertrouwd adres voor de collectie van het Cognac Huis François Peyrot . Het was dan ook even schrikken, toen wij in september vernamen , dat Ton en Leny Overmars het wat rustiger aan gingen doen . Vanaf 4 september werden de activiteiten van de drankenwinkel overgedaan aan Hendrik Jan de Mari . Inmiddels is de prettige zakelijke samenwerking op de oude voet voortgezet , ook mede dankzij het vertrouwde team van Ton .

Als Drenth International zijn wij zeer verheugd , dat ook bij Drankenspeciaalzaak Ton Overmars de producten van François Peyrot extra onder de aandacht worden gebracht. Recentelijk hebben wij de laatste flessen Heritage Cognac , 58 jaar op fust gerijpt, mogen uitleveren . Afkomstig van het laatste barrique Lot 1958 met een alcohol percentage 43,3 % alcohol . Inmiddels hebben wij weer wat flessen mogen ontvangen uit een ander barrique Lot 1958 , met alcoholpercentage 42,7 % . Enkele flessen , nu 59 jaar houtgerijpt , zullen zeker hun weg weer vinden naar Drankenspeciaalzaak Ton Overmars .

Drankenhuis Ton Overmars Cognac François Peyrot

Veel belangstelling voor Cognac François Peyrot

Tijdens de Jubileumproeverij in Amsterdam ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van Wijnwinkel-Slijterij Ton Overmars vorig jaar  waren de Cognacs al in trek . Zowel jong vanaf 25 jaar als ouder proefden 5 jaargangen Cognac. Met name de jongere bezoekers , veelal wijn en whisky drinkers waren verrast . En ontdekten dat Cognac juist zacht kon zijn met een mooie afdronk .

Drankenhuis Ton Overmars Cognac François Peyrot

Drankenhuis Ton Overmars Cognac François Peyrot

Zoals hierboven te zien is , zijn dit de 5 jaargangen Cognac verkrijgbaar bij Drankenzaak  Ton Overmars . Naast de Cognacs vormen de Pineau des Charentes Blanc en Rubis sur Merlot een uitstekende aanvulling op het assortiment . Als apéritief of begeleidend drankje bij de kaasschotel wordt deze specialiteit uit de cognac streek gekoeld geschonken . Tot slot vindt men ook in de winkel enkele likeuren op cognac basis , waarmee François Peyrot zich onderscheidt . Namelijk de Poire Williams , perenlikeur , en de Châtaigne , kastanje likeur  .

Drankenhuis Ton Overmars Cognac François Peyrot

De eerste kennismaking met Cognac François Peyrot

Als het ware een ontdekkingsreis van 5 jaargangen Cognac . Het cadeau voor de feestdagen : een luxe geschenkdoosje met buisjes , waarin zich de cognacs bevinden . De Tasting & Nosing Kit heeft een inlegvel  met tekst over het Cognac Huis , ook ideaal als relatie geschenk. In de kit bevinden zich Sélection ( 3 tot 5 jaar rijping ) , VSOP ( 12 jaar ) , Napoleon ( 18 Jaar ) , XO ( 25 jaar ) en de parel van de familie Heritage ( 58 jaar ) . Genoeg redenen voor een bezoek aan Drankenspeciaalzaak Ton Overmars .