Kaasproeverij en Pineau des Charentes

Kaasproeverij en Pineau des Charentes

Kaasproeverij en Pineau des Charentes

Dat de kaasschotel en de Pineau des Charentes een goed huwelijk vormen , proberen wij al sinds 2006 bij de kaas en delicatesse zaken over te brengen. Gedurende deze periode hebben vele flesjes Pineau des Charentes hun plek gevonden naast de diverse kazen. Deze versterkte wijn of zoals enkelen het betitelen als likeurwijn is een tussenproduct. In feite wordt het gistingsproces van de wijn na 10 dagen abrupt onderbroken door toevoeging van 1 jaar oude eau de vie. Oftewel de begin cognac. Daarna vindt er een rijpingsperiode plaats op eikenhouten fust van 5 jaar . Vervolgens vindt er een controle plaats op  de diverse parameters om teneinde de Apellation Contrôlée de Pineau des Charentes te verkrijgen. Tenslotte wordt deze specialiteit uit de Cognac streek gebotteld. De beste temperatuur om de Pineau des Charentes te drinken is tussen 8 en 10 graden. Na opening fles nog maandenlang in de koelkast te bewaren. De Kaaswaag en Pineau des Charentes

Kaasproeverij en Pineau des Charentes

Opmerkelijke kaasproeverij georganiseerd door DE KAASWAAG , de lekkerste kaas- en wijnwinkel van Assen en omstreken. Onder leiding van eigenaar Anno Hofma kan men 50 bijzondere kazen proeven. Bijpassend assortiment port, dessert- en mousserende wijnen zijn er uitgezocht. Natuurlijk mag de Pineau des Charentes, de Blanc en de Rubis sur Merlot , niet ontbreken. Sinds 2006 zijn deze heerlijke dranken verkrijgbaar bij de Kaaswaag . De Pineau des Charentes zijn niet alleen een goede match met de kaasschotel . Ook als een gekoeld aperitief is het een aanrader. Voor slechts 60 personen is deze proeverij toegankelijk op 16 december in Diner-Café De Heeren Hofsteenge te Assen. Uiteraard zijn wij ook aanwezig , niet alleen om te proeven . Indien gewenst zullen wij zeker info verschaffen over onze Pineau des Charentes van het Cognac Huis François Peyrot.