Terre a Terre Blanc 2019  Wijn voor alle jaargetijden

Terre a Terre Blanc 2019 Wijn voor alle jaargetijden

Terre a Terre Blanc 2019 van Chateau de Gensac

Letterlijk vertaald met beide voeten op de grond staan . Maar dat zal zeker moeilijk zijn voor eigenaar Jan Schuermann met deze prachtige mooie droge witte wijn . Integendeel een beetje uitbundigheid is zeker op zijn plaats . Terre a Terre Blanc 2019 is het resultaat geworden van innovatieve productie , die Jan sinds zijn overname van het kasteel 3 jaar geleden begon . Juist deze wijn bezit de perfecte reflectie van de klei en kalksteen gronden , waarop de wijnstokken groeien . Het mengen van 2 druivensoorten Petit Courbu en Sauvignon Gris vormen de basis voor een prachtige ” Cuvée ” . Nieuw is de koude ” Maceration ” , waarbij de druiven gedurende 6 dagen sterk gekoeld worden . Gevolg is behoud van aroma’s en minerale invloeden . Vervolgens volle aandacht voor het rijpingsproces , dat gedurende 6 maanden plaatsvindt in de barriques , ” High fashion casks ” verwoord en voor de Fransen ” Haute Couture ” Tenslotte vindt de botteling plaats in statige solide flessen , voorzien van de holte , ” de ziel van de fles ” Menige sommelier schenkt door deze opening aan de onderkant van de fles de wijn op een elegante wijze aan tafel in het glas . Terre a Terre Blanc 2019 kan in alle jaargetijden van het jaar gedronken worden , is vol van smaak met verrassende aangename lange afdronk . Nu reeds op dronk , maar kan tot 2024 bewaard worden . Maar dan moet je wel geduld hebben en niet nieuwsgierig zijn . Prijssegment bij de wijnhandel rondom 18 euro met een alcohol gehalte van 14 % . Als wijn serie wordt de benaming Domaine Gensac gebruikt .

Terre a Terre Blanc

Terre a Terre Blanc 2019 Domaine Gensac

Zoals op de afbeelding te zien is , bestaat deze wijn uit 2 druivensoorten . Links de ” Petit Courbu ” met een lange geschiedenis in de Gascogne . Het geeft body aan de wijn met invloeden van citrus en honing aroma’s . Rechts de ” Sauvignon Gris ” brengt het typische Bordeaux karakter  , krachtig en pittig met elegance . Ook verantwoordelijk voor geuren van bloemen en muskaat . De Terre a Terre Blanc werd lovend besproken door de beroemde wijnschrijfster en journaliste Jancis Robinson en hoog gewaardeerd door werelds beste sommelier Andreas Larsson. Tevens is de wijn atypisch voor de Gascogne , onderscheidend , neigt naar de mooie Bordeaux en wordt op een uniek stuk grond bij Condom , hoofdplaats in de ” Ténarèze ” in het Armagnac gebied geproduceerd . Château de Gensac is omringd door een landgoed van ruim 300 hectare , met wijnbouw en pruimenteelt , maar ook het leefgebied van prachtige Lippizaner paarden . Deze voorliefde verklaart ook de betiteling van de wijnen , in dit geval Terre a Terre . In de dressuur staat het paard los op de voeten. Tevens werd deze positie in de riddertijd gebruikt door de ruiter om door de beweeglijkheid van het paard de tegenstander te ontwijken of aan te vallen . Met de Terre a Terre Blanc 2019 zit eigenaar en wijnboer Jan Schuermann stevig in het zadel . Als proefnotitie ervaart men in de neus eerst tropisch fruit en mango gevolgd door rijk eikenhout . In de mond een palet van kruidigheid in de front van Sauvignon Gris met een mix van honing , eiken en citrus . Prachtige finish met een balans in volle zuurgraad met invloeden van eikenhout . Als extra vermelding voor de verkooppunten van deze heerlijke wijn Slijterij van Yperen in Lelystad en The Butler in Harderwijk , vanwege hun inzet en aandacht voor dit pareltje .