Drie zuivere likeuren op Cognac basis

Drie zuivere likeuren op Cognac basis

Ontdek deze likeuren van Cognac huis François Peyrot

Orange , sinaasappellikeur , Chataîgne , kastanje likeur  en Poire Williams , williams peren likeur .

Cognac huis François Peyrot , één van de weinige producenten , die ook likeuren maken . Het was reeds Mathilde , moeder van François , die bij de start van het bedrijf zich bezighield met het laten trekken van vruchten op alcohol . Aan het extract werd 1 jaar oude cognac toegevoegd. Afgebeeld zijn onze meest verkochte likeuren. Namelijk Orange , de sinaasappel likeur met koninklijke allure , geen Grand Marnier , maar veel verfijnder en zuiverder . De vruchten zijn afkomstig uit Zuid Frankrijk en landen rondom het Middellands zeegebied . Distillatie vindt plaats na het schoonmaken en zonder schil .Daarna samenvoeging met jus d’orange , waarvan 1/5 afkomstig van bittere sinaasappels . Uiteindelijk ontstaat een extract genaamd ” Arôme ” waarbij nog suikersiroop van gedistilleerd water toegevoegd wordt om 40 % alcohol te verkrijgen. Vervolgens 4 maanden rijpen in inox tank en dan filtering en botteling . Heerlijk bij chocolade , dressing over crêpes of desserts of als digestief .

Drie zuivere likeuren op Cognac basis

Familie Peyrot verantwoordelijk voor deze likeuren op Cognac basis

Papa François met zonen Stephane en Patrick maken deze ambachtelijke heerlijke likeuren , zoals de Châtaigne . Deze bijzondere kastanjelikeur bestaat uit het gedistilleerd vruchten extract met toevoeging van 1 jaar oude cognac . In een inox tank vindt vervolgens een rijping van 9 maanden plaats . Na de filtering gaat men over tot botteling . Het resultaat is een kruidig aperitief met invloeden van noten en kaneel . Bovendien is de Châtaigne & Cognac een ideale partner bij de kaasschotel  .

Drie zuivere likeuren op Cognac basis

Zuivere Likeuren uit de Grande Champagne de Cognac

Zoals op het kaartje te zien is , komt ook de Poire Williams likeur uit het beste gebied van de Cognac. Deze meest onderscheiden likeur is gemaakt van Williams peren . Voor 1 fles van 0,7 ltr . heeft men voor deze fruitige likeur 14 kg Williams peren nodig . Het concentreren van het perensap levert een dikkere samenstelling op ” le coeur de jus ” Dan toevoeging van 1 jaar oude cognac , suikersiroop, zoutloos water en minuscule hoeveelheid natuurlijk karamelsuiker . Even minimaal 4 weken wachten op het inweken , alvorens te bottelen .” Liqueur Poire Williams & Cognac ” is een feit . Vele medailles gewonnen op diverse concours en zeer populair in Italië .Lekker om te flamberen met ijs of met gamba’s en een mooie mix voor cocktails bv. Champagne . Laat uw fantasie met deze likeur zijn gang gaan voor de vele combinaties , die het biedt .

Ontdek deze 3 likeuren en geef ze een vaste plek in uw Bar .