Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

Poire Williams , smaakvolle perenlikeur

Deze likeur wordt met 100 % Poire Williams peren gemaakt, die zeer fruitig zijn en pas sinds een jaar of veertig gedistilleerd worden. Voor 1 fles van 0,7 ltr. heeft men 14 kg. Williams Peren nodig. Poire Williams likeur  wordt gemaakt door het sap van de peren te concentreren. Vervolgens wordt er Eau de Vie toegevoegd.

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

oftewel Liqueur Poire Williams & Cognac wordt volgens een oud recept bij François Peyrot gemaakt. Op het landgoed van François Peyrot wordt van de peren een jus gemaakt. Deze jus wordt geconcentreerd ten einde een dikkere samenstelling te krijgen , genaamd ” le coeur de jus ” . Men laat vervolgens deze weken in 1 jaar oude cognac, waarbij wordt toegevoegd suikersiroop, zoutloos water en een minuscule hoeveelheid natuurlijk karamelsuiker. De duur van het weken bedraagt minimaal 4 weken. Uiteindelijk bestaan de ingrediënten uit : 43 % cognac, 20 % Poire Williams extract en de rest karamel suiker en water.

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

Liqueur Poire Williams & Cognac

Deze bijzondere Peren likeur heeft in het verleden verschillende onderscheidingen gekregen . Zoals  Médaille de Bronze 1988 Bruxelles, Médaille de Bronze 2002 Bruxelles en het meest recentelijke Médaille d’ Or 2009 Bruxelles. Als betrekkelijk kleine producent is het de laatste jaren niet gelukt om aanwezig te zijn op de diverse proefevenementen. Tijd en financiële middelen waren een probleem, maar dat gold niet voor bekendheid en kwaliteit . Het meest populair is de Poire Williams likeur in Italië. Met name in ski gebieden is Poire Williams in warme chocolademelk erg in trek.

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

Sterke geur van peren, cognac, vanille, kaneel en zoetigheid. Best sterke smaak, alcohol 30 % met lange nasmaak. Consumptie naturel of gekoeld, met ijsblokjes … on the rocks . Of wat dacht U  als Champagne cocktail met Francis Orban Champagne . Tevens lekker om te  flamberen met ijs of met gamba’s. Tot slot smaakvol als dressing op taart of gebak , verwerken in fruit salade of in diverse sausen.

Kortom :  Poire Williams likeur moet je in huis hebben.