Sinaasappel likeur en Cognac François Peyrot

Sinaasappel likeur en Cognac François Peyrot

Liqueur Orange & Cognac, volle sinaasappel likeur

ORANGE , de Franse sinaasappel likeur met koninklijke allure.

De sinaasappels komen uit zuid-Frankrijk en landen rondom de Middellandse zee. Bij aankomst op het landgoed worden ze schoongemaakt en zonder schil gedistilleerd. Vervolgens gemelangeerd met jus d’ Orange, waarvan 1/5 afkomstig is van bittere sinaasappels. Dit wordt 4 weken in de open lucht geweekt en vormt een extract genaamd ” Arome “. Daarna wordt dit extract vermengd met 1 jaar oude eau de vie , de begin Cognac. Tevens voegt men suikersiroop van gedistilleerd water toe om 40 % alcohol te verkrijgen. Er volgt nu een rijpingsproces van minimaal 4 maanden in een inox tank. Daarna wordt het destillaat gefilterd in een katoenen doek . Tenslotte vindt de botteling plaats . Heerlijk bij chocolade desserts, als dressing over crêpes of als digestief.

Sinaasappel likeur , zoals Grand Marnier, maar dan verfijnder

fles orange in tuin

Het Oranje , dat wel scoort !

Het Oranje , dat scoort !

Sinaasappel likeur en Cognac François Peyrot

De Franse sinaasappel likeur met koninklijke allure, vol en fruitig .

Arancello , de creatieve Italiaanse likeur van Lorenzo Inga

Frisse Italiaanse likeur met een klein zuurtje , maar vooral de smaak van vers geperste sinaasappels , afkomstig uit Sicilië .