Vive la France! Vive le Cognac!

Vive la France! Vive le Cognac.

De Kampioen van Cognac huis François Peyrot.

Reeds 2 x onderscheiden met de Gold Medal en 1x Grand Gold Medal. Tijdens ons recentelijk bezoek bij de familie Peyrot konden wij een beperkt aantal karaffen XO reserveren, die wij inmiddels ontvangen hebben. Deze volle, maar toch zachte 25 jaar oude Cognac bevindt zich in een luxe geschenkverpakking. Ideaal als geschenk voor de cognac liefhebber , maar ook als exposure in de vitrine van de restaurant bar.

Vive la France! Vive le Cognac!

Vive la France! Vive le Cognac!

Opnieuw kunnen wij ons gelukkig prijzen. Wij hebben weer een beperkt aantal flessen Heritage mogen ontvangen. Inmiddels 59 jaar gerijpt op fust en recentelijk gebotteld. Dit zeer exclusieve erfstuk van Mathilde, moeder van François , is een Brut de Fût. Ongefilterd wordt de cognac uit 1958 rechtstreeks van de barrique naar de fles getransporteerd.

Vive la France! Vive le Cognac!

Nostalgie en Toekomst !

Sélection , 6 jaar oude cognac van François Peyrot , laat oude tijden herleven. Het veel gehoorde ” doe mij maar een cola/cognacje ” maakte plaats voor de baco en de gin-tonic. Heden ten dage biedt bovenstaand cognac huis een goed alternatief met de Sélection. De longdrink met cola geeft een zoetig karakter en verzacht de pittige smaak van de cognac. Bovendien is een tonic/cognac ook een gewilde longdrink in Frankrijk. Daarnaast wordt de smaak van de kreeftensoep extra verrijkt met een vleugje cognac. Tenslotte geeft een scheutje Sélection in de koffie een extra smaakimpuls  , terwijl de bekende French Coffee een perfecte afsluiter van het diner is. Zoals te zien is op de afbeelding is de Sélection ook verkrijgbaar als miniatuur met inhoud 3cl. Dit geldt ook voor de andere dranken van François Peyrot.