François Peyrot XO Cognac

François Peyrot XO Cognac, 25 jaar

Concours Mondial de Bruxelles & François Peyrot XO Cognac

De Concours Mondial van Brussel is de wereldkampioen binnen de categorie wijn en spirit wedstrijden. Met trots kijkt de familie Peyrot terug op de Gold medailles behaald in het verleden. Reeds in 2002 werd op het Concours de Bruxelles de Médaille Bronze behaald. Dit vormde echter al de voorbode in ontwikkeling van de François Peyrot XO Cognac. Zoals verwacht ontving het Cognac huis François Peyrot XO Cognac in 2005 de eerste Médaille d’Or op het Concours de Bruxelles. Tevens werd tijdens een Cognac proeverij, georganiseerd door het tijdschrift Bordeaux/New York in juli 2005 , als beste van de 24 beoordeeld.

Controle op kwaliteit.

François Peyrot XO Cognac, 25 jaar

Patrick Peyrot, zoon van François , voert controle uit op de kwaliteit ontwikkeling van François Peyrot XO Cognac. Met als gevolg opnieuw Médaille d’Or op het Concours de Bruxelles, dit keer gehouden te Valencia in 2009. Vervolgens vond in Bordeaux juni 2012 een blinde Cognac Proeverij plaats georganiseerd door het blad ” Tasted “. Twee Top sommeliers oordeelden met hun deskundige expertise , resulterend in mooie cijfers. Volgens het internationale 100 punten systeem kende Andreas Larsson 87 pts toe en gaf Markus del Monego 88 punten. Een prachtig resultaat voor François Peyrot XO Cognac, vermeld in het luxe lifestyle magazine voor Wine & Food.

François Peyrot XO Cognac, 25 jaar

GRAND GOLD MEDAL voor François Peyrot XO Cognac

Het kon niet uitblijven! Steeds meer deskundigen gaan de XO van François Peyrot waarderen. Op 14 juni 2013 in Taiwan was de jury , bestaande uit s’ werelds 35 beste proevers waren unaniem….GRAND GOLD MEDAL 2013 ! Een fantastische bekroning van vele jaren lang noeste arbeid , vakbekwaamheid en nu meesterschap. Op de XO wordt ook de méthode ancestrale toegepast, hetgeen wil zeggen, geen toevoeging van extra suiker of gist. Puur Natuur !

François Peyrot XO Cognac, 25 jaar

Lovende woorden over François Peyrot XO Cognac bij Quote Magazine.

François Peyrot XO Cognac, 25 jaar

François Peyrot XO Cognac kreeg extra aandacht op de website van Quote magazine.

Artikel van Quote : De vijf zit in de klok, het is vrijdag. Plop, we testen een fles met inhoud. Onafhankelijk en rechtvaardig. Vandaag een bijzondere cognac : François Peyrot XO

Oordeel proefteam:

Geur: De geur van deze cognac is vol, volumineus. We ruiken de dikkige, zoete odeur van stroop en appeltaart aangevuld door het vanille van de eikenhoutenvaten. Hier en daar piept een walnoot tevoorschijn. Smaak : Deze X.O. begint heerlijk zacht en rond. Na enkele seconden blijkt echter , dat er een rauw randje aan zit. De afdronk is best pittig, sommigen vinden hem zelf scherp. We proeven duidelijk hout, amandelen en ook een bittertje, dat nog het meeste lijkt op extra pure chocola. Al met al levert de 25-jarige lagering een mooie, complexe smaak op.

Vinden we ‘m lekker?

Zeker weten, hoewel de minder geoefende drinkers het enthousiasme niet helemaal delen. Ze ‘moeten er toch even aan wennen’. Ach, het zij ze vergeven.

Waar drinken we ‘m?

Na een rondje van 18 holes. Even uitblazen in het clubhuis, weggezakt in een chesterfield. Sigaar in de linkerhand, een glas François Peyrot X.O. in de rechter.

Ons oordeel over deze 25 jaar op eikenhouten fust gerijpte XO : Kleur : goud, amber . Bouquet : fijn, lang en rasecht, fruit, noten en vanille. Smaak : zacht, volle rijping met accenten van oud eikenhout