Zonnige Lente met heerlijke drankjes

Zonnige Lente met heerlijke drankjes

Lentedromen op het perceel van Champagne Francis Orban.

De komende periode moet de natuur het werk doen begeleid door het professionele team van Francis Orban. Gelukkig hoeft U hierop niet te wachten, want er is volop Champagne op dronk aanwezig. Zoals hierboven te zien, is de Pinot Meunier druif de belangrijkste druivensoort voor Francis Orban. Vandaag vindt onder leiding van het ” Meunier Institut ” in Hotel de la Paix te Reims een onderscheidende proeverij plaats. Uiteraard staat de Brut Réserve ook weer in de belangstelling . Een fruitige en frisse Champagne om heerlijk van te genieten onder een lekker lente zonnetje. Zoals bekend is de Brut Réserve samengesteld uit 100 % Pinot Meunier druif. Hierbij verdeelt het Champagne Huis Francis Orban de melange in 50% wijn van het oogstjaar en 50 % van de reserve wijn.

Zonnige Lente met heerlijke drankjes

Zonnige Lente met heerlijke drankjes

Lente gevoel en smaak met Pineau des Charentes Rubis sur Merlot

Hoewel deze Pineau des Charentes ook wel de ” Zomer Port ” genoemd wordt , is dit drankje ook als gekoeld en fruitig apéritief zeer welkom bij een lente zonnetje. Vanwege het gebruik van 100 % Merlot druif krijgt deze specialiteit uit de Cognac streek een fruitig, fris en zoetachtig karakter. Tevens is de Pineau des Charentes een perfecte partner bij de kaasschotel. Bovendien kan men de fles na opening het eventuele restant maandenlang in de koelkast bewaren. De praktijk zal leren , dat het restant de zomer niet zal halen. Tot slot komt deze versterkte wijn  het beste tot zijn recht bij 8 à 10 gr. C.

Zonnige Lente met heerlijke drankjes

Zonnige Lente met heerlijke drankjes

Lorenzo Inga Gin, vleugje botanisch Italië . Deze Gin is gedistilleerd van geheime mediterrane  planten met extracten van citrus. Tevens invloeden van Myrtle Berry ( blauwe bosbes ) en jeneverbes , die de onderscheidende zachtheid teweegbrengt. Niet verwonderlijk , dat de Gin kenmerken heeft van Panarea Island, niet ver van Sicilië , de roots van Lorenzo Inga. Ervaar het lentegevoel met een frisse cocktail van Lorenzo Inga. 4/10 deel tonic naar keuze , 2/10 deel Gin Lorenzo Inga van Panarea Island en 4/10 deel Arancello, de licht fruitige sinaasappel likeur van Lorenzo Inga. Laat de zonnige Lente maar lang duren!