Champagne Francis Orban Brut Réserve

Champagne Francis Orban Brut Réserve

Deze Brut Réserve is onze meest verkochte Champagne

Vanwege een mooie balans in prijs kwaliteit wordt deze champagne het meest verkocht . Binnenkort weer aanwezig op een grote wijnproeverij en op de nieuwjaars receptie van de Bedrijfskring in Lelystad zal deze sprankelende fruitige champagne zeker niet ontbreken . Inmiddels hebben verschillende kaas en delicatesse zaken de Champagne Francis Orban Brut Réserve ontdekt . Ongetwijfeld zal dat weer tot vele tevreden klanten leiden . Zoals bekend is de Brut Réserve samengesteld uit 100 % Pinot Meunier druivensoort . Hiervan bestaat 50 % uit wijn van het jaar van botteling en 50 % van reserve wijn .

Top waardering voor Champagne Francis Orban

Top waardering voor Champagne Francis Orban

ISWC 2017 London  Silver Award voor Brut Réserve

Top waardering voor Champagne Francis Orban

Champagne Francis Orban Brut Réserve

Op de Vinexpo werd kenbaar gemaakt, dat op de toonaangevende Internationale Wine and Spirit Competition 2017 London, de Champagne Brut Réserve van Francis Orban de ” Silver Award ” gekregen heeft. Opnieuw een erkening voor bekwaam vakmanschap.

Plukken van de druiven voor champagne Francis orban

Sept. 5 2017 Oogst van Champagne Francis Orban Brut Réserve

Zoals de wet voorschrijft worden de druiven met de hand geplukt. Conform traditie vindt er een rijping sur lattes plaats in de kelders van tenminste 24 maanden . Met als gevolg een smaak , dat een fris en boomgaard fruitig karakter aan de champagne geeft . En in de neus een snelle verspreiding van geuren zoals vers fruit, met name abrikozen en witte perzik. Een sensatie van frisheid . Vervolgens in de mond een goed gebalanceerde dosering van suiker 9 gram per liter . Met als resultaat een mooie afronding en een lange frisse afdronk .

Laat in December de kurken maar knallen en de champagne glazen klinken .