Kaasfestijn met Pin. des Charentes Rubis sur Merlot

IMG_0104

Fromagerie du Patron, ambassadeur voor Pineau des Charentes

Reeds 10 jaar is Fromagerie du Patron onze ambassadeur in Oegstgeest . Onder de bezielende leiding van eigenaar Michel van der Burg krijgt de Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot extra aandacht. Niet verwonderlijk , want deze specialiteit uit de Cognac streek is de perfecte match met de kaasschotel . En dan ben je bij deze kaasspeciaalzaak in het winkelcentrum Langevoort bij het juiste adres. Ook wij konden de verleiding niet weerstaan.

Kaasfestijn met Pin. des Charentes Rubis sur Merlot

Kaasfestijn met Pin. des Charentes Rubis sur Merlot

Tijdens de levering van de Pineau des Charentes Rubis sur Merlot aan de Fromagerie du Patron konden wij de verleiding niet weerstaan en kochten 3 heerlijke Franse kaassoorten. Zaterdagmiddag werd een waar kaasfestijn , de ideale combinatie van Pineau des Charentes en de Kaasschotel.

Kaasfestijn met Pin. des Charentes Rubis sur Merlot

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot 

wordt ook wel Rosé genoemd vanwege de kleur. Voor deze fruitige versterkte wijn wordt 100 % Merlot druif gebruikt. Uiteraard wordt deze druivensoort op het eigen landgoed verbouwd. De Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot is gemakkelijk toegankelijk. Zoals gebruikelijk wordt de Pineau des Charentes gekoeld gedronken bij voorkeur tussen 8 en 10 graden. Dit is ook de reden, dat deze versterkte drank ook wel de ” Zomer Port ” genoemd wordt. Een mooie koele tegenhanger voor de Port liefhebber in de zomer. Natuurlijk kan men het gehele jaar door de Rubis sur Merlot nuttigen. Trouwens deze Pineau is ook heerlijk bij bittere chocolade.