Happy Valentine’s Day met Champagne.

Happy Valentine's Day met Champagne.

Champagne Francis Orban Prestige.

Verras je geliefde met een glaasje Champagne Brut Prestige van het Champagne huis Francis Orban. Geniet samen van miljoenen bubbels, die even zo vele wensen naar boven drijven. In tegenstelling tot de normale samenstelling van de druivensoorten van Francis Orban is dit een uitzondering . Namelijk naast de gebruikelijke Pinot Meunier ook een toevoeging van de Chardonnay druif. Resulterend in 50 % Pinot Meunier van het jaar van botteling. Echter van de andere 50 % , de reserve wijn, is 60 % Pinot Meunier en 40 % Chardonnay druif gebruikt. Opmerkelijk samenspel van de zachtheid van de Pinot Meunier en de frisheid van de Chardonnay druif. Schenk de glazen maar vol op Valentijnsdag voor een heerlijke en elegante finish . Cheers!

Happy Valentine's Day met Champagne.Happy Valentine's Day met Champagne.

Happy Valentine’s Day met Champagne.

In de sneeuw ?

Het zou zo maar kunnen. Voorlopig heeft de champagne streek de eerste winterpret van 2018 gehad. De champagne velden van Francis Orban werden bedekt door een dik pak sneeuw. Geen zorgen voor de wijnstokken. Parasieten worden verdreven en de wortels geregenereerd . De beoogde Champagne voor Valentijnsdag bezit een licht gouden kleur vergezeld van groene reflexen. Tevens ruikt men subtiel wit fruit met tonen van citrus . Wat de rijping sur lattes betreft , is dit bij de Prestige 36 maanden. Tenslotte is de dosering suiker slechts 9 gram per liter . De Champagne Brut Prestige is ook eventueel bij Drenth International te bestellen voor 37,50 euro .