Champagne Francis Orban Brut Prestige

Champagne Francis Orban Brut Prestige

Brut Prestige,

In dit geval stapt Francis Orban van zijn principe af om 100 % Pinot Meunier druif te gebruiken . In de eerste plaats is de Champagne Brut Prestige samengesteld uit 50 % Pinot Meunier  en wel uit het jaar van botteling . Vervolgens 50 % reserve wijn, waarvan 60 % Pinot Meunier en 40 % Chardonnay. Zoals gebruikelijk vindt er rijping sur lattes  plaats van tenminste 36 maanden in de kelders .

IMG_0005

Champagne Francis Orban Brut Prestige

bezit karakter door haar aromatische pallet . Met als resultaat een prachtige ontmoeting van de zachtheid van de Pinot Meunier en de frisheid van de Chardonnay druif . Tevens geeft de Brut Prestige onder invloed van de Chardonnay druif een licht gouden kleur vergezeld van groene reflexen . Vervolgens ontdekt men in de neus  zeer subtiele fruitigheid van wit fruit, zoals peer, perzik en citrus fruit . Dit alles eindigend in noten van fijne boter . Wat de mond betreft , onthulling van een eerlijke dorstlessende structuur en aangename zuren . Met als gevolg een heerlijke en elegante finish. Wat de dosering suiker betreft , vindt men bij de Brut Prestige 9 gram per liter .

CHARDONNAY

21370873_10210132833779314_1424177400236116833_n21433076_10210132835299352_7146022517412065537_n21369235_10210132833059296_8742339657073229553_n

De druivensoort , dat gebruikt wordt voor de Brut Prestige. De opbrengst van 2017 is mager ,vanwege hagelschade in april, dat meer dan 40 % van de oogst verwoestte. Slechts 3300 kg. druiven kon geperst worden, resulterend in mooie alcohol waarden van 10,5 %.

14492525_10207304422830808_7877896703632383206_n

Champagne Francis Orban Brut Prestige

Na de oogst worden de Chardonnay druiven voorzichtig in de Coquard Pers gedeponeerd . De eerste zachte persing , Cuvée genoemd , van 4000 kg. kan gaan beginnen . Met als gevolg  het meest zuivere, heldere en delicate sap van 2050 liter . Bovendien bevat dit sap veel suikers en zuren voor de frisheid en aroma, die weer ideaal zijn voor de houdbaarheid. Vervolgens volgt er nog een tweede persgang, de Taille , onder hogere druk en dat geeft 500 ltr sap ( most ) . Hierbij neemt het tannine niveau toe en de zuurgraad af.