Chinese New Year en Cognac

IMG_0001

Het jaar van de Hond.

Het Chinese Nieuwjaar van 2018 begint op 16 februari  en is dit keer het jaar van de Hond . In de aanloop naar het nieuwe jaar wordt er door de Chinese gemeenschap doorgaans luxe dranken  als cadeau gekocht. Met name Cognac in een luxe geschenkverpakking geldt als een populair geschenk . In het bijzonder tonen Chinese restaurants extra belangstelling voor het Cognachuis François Peyrot. Uiteraard liggen hoge kwaliteit, mooie uitstraling flessen met verpakking en goede prijs/kwaliteit verhouding  hier ten grondslag aan .

restaurant Hao Hua

Chinese New Year en Cognac .

Yin , eigenaar van het luxe Top restaurant Hao Hua , gevestigd aan de Havenkade te Elburg is een ware ambassadeur voor de Cognac François Peyrot . Regelmatig wordt deze cognac aanbevolen bij zijn zaken en vrienden relaties . Ook wij zijn trouw aan het gezellige restaurant gelegen aan de haven. Als favoriet kiezen wij meestal het gerecht Tipan Ossenhaas met zwarte bonensaus . Deze lekkernij wordt door de vriendelijke en deskundige bediening aan tafel geflambeerd .

Chinese New Year en Cognac

Heritage , 59 jaar oude Cognac

Als eerste is de Heritage,  favoriet van Yin , het parade paardje , beter gezegd het parade hondje , van onze Cognac Collectie. Recentelijk heeft deze 59 jaar oude cognac  een nieuwe geschenkverpakking gekregen. Bovenal is deze meest exclusieve cognac het cadeau voor het nieuwe Chinese jaar. Het is een ” Brut de Fût ” , hetgeen wil zeggen , ongefilterd uit de barrique direct naar de fles . Dit geschiedt pas , als wij onze bestelling plaatsen. Niet  verwonderlijk , dat deze cognac uit 1958 beperkt leverbaar is.

François Peyrot scoort met XO

XO , 25 jaar oude Cognac

Wederom een Cognac , waar de familie François Peyrot trots op mag zijn. Notabene deze eeuw 2x de Gold Medal en 1x de Grand Gold Medal behaald op het Concours de Bruxelles . De hoogste onderscheiding voor de XO werd verkregen op Taiwan , dankzij een unanieme beslissing van een internationale jury bestaande uit professionals .

fles napoleon met doos

Napoleon , 18 jaar oude Cognac

Tot slot een Cognac , die gepresenteerd wordt in een groen gesatineerde fles . Speciaal op verzoek van de Chinese markt heeft men deze fles in het assortiment opgenomen. Als bijzonderheid staat het groen symbool voor het uniform van Napoleon Bonaparte . Opnieuw is er voor een eigentijdse verpakking gekozen , die visueel als kistje overkomt.

Chinese New Year en Cognac

Drie jaargangen Cognac , die een mooi nieuwjaar mogen begroeten . Het jaar van de Hond, waar behoefte aan intimiteit en huiselijkheid zal toenemen . Het jaar van de samenwerking en trouw , hopelijk ook vanuit de Chinese gemeenschap voor de Cognac François Peyrot .