Heritage, de meest exclusieve Cognac 

Heritage, de meest exclusieve Cognac

Zeldzame oude Grande Champagne de Cognac.

Deze unieke Cognac is het Erfgoed van moeder Mathilde. Volgens traditie werden de druiven met de hand geplukt en het destillaat werd in 1958 op fust gebracht. Zoals op de afbeelding te zien is, bevindt deze Heritage zich in barrique Lot 1958. In overeenstemming met oude familie tradities is dit een ” Brut de Fût ” , hetgeen wil zeggen , dat de cognac ongefilterd vanuit het vat direct de fles in gaat. Maar dit geschiedt pas , als onze bestelling geplaatst wordt. Hoewel het alcohol gehalte van deze Heritage is 43,3 % ,duurde het 57 jaar om van 70 % naar 43,3 % te komen. Inmiddels hebben wij de laatste flessen van dit vat verkocht. Heritage is dan ook de meest exclusieve cognac. Sinds 2017 wordt er een ander vat gebruikt , ook Lot 1958 , met een alcoholgehalte van 42,7 % . Het alcohol percentage kan per vat variëren.

Info Heritage 42,7 %

Heritage, de meest exclusieve Cognac 

Gelukkig hebben wij weer een beperkt aantal flessen Heritage mogen ontvangen. Vanwege de goede relatie met de familie Peyrot krijgen wij een voorkeursbehandeling. Dus iets meer flessen dan de limiet , die per land geldt. Uiteraard is dit een ” Brut de Fût ”  en werd bij bestelling in 2017 ongefilterd gebotteld. Heritage, de trots van de familie en trofee voor de echte cognac liefhebber. Terecht is de Heritage de meest exclusieve Cognac , nu 59 jaar oud.

De Diamant Van de Familie

heritage IMG_3749

Heritage, de meest exclusieve Cognac

Vader “François PEYROT” en zoon Patrick hebben op 5 juni 2014 de nieuwe botteling geproefd. Met als reactie : De mooiste uitvoering ooit gedronken en een zuiver gepolijste diamant. Reeds 56 jaar gerijpt op limousin eiken houten fust een edele Eau de Vie, om nooit meer te vergeten uit de Grande Champagne de Cognac. Alcohol gehalte 43,30 % en niet meer leverbaar ! Inmiddels Lot 1958 met alcohol gehalte 42,7 % . Bovenal de diamant uit de collectie, waarbij alle facetten op ambachtelijke wijze gepolijst zijn. Vanwege de diepe amber/gouden kleur en het complex samenspel van aroma’s is het een echte ” Rancio ” . Dus bezit alle kwaliteiten van een edele Eau de Vie. Kortom : De Cognac voor de speciale gelegenheden en ideaal als kerst cadeau  voor de liefhebber.

etiket heritage

De Trots van onze familie !!!!!!!

Bouquet : bloemige neus, overheerst door sterke concentraties van vanille en gedroogd fruit (noten) vermengt zich met geuren van kruiden en pepers. Tegelijkertijd aanwezigheid van houtrijke aroma`s, zo karakteristiek door het langdurig rijpen op eikenhouten fust. De aldus gevormde melange van geuren wordt de “Rancio Charentais” genoemd, de herkenbare geur van oude Cognacs. In de mond: Deze Cognac onderscheidt zich opnieuw door volheid en geraffineerde wolligheid. Uitzonderlijk is de lange afdronk in de mond met behoud van zijn statigheid. Met andere woorden : Proef de dynamiek van de Grande Champagne de Cognac met zijn oude jaargang en de zachtheid van zijn aroma`s.