Kastanje likeur met 1 jaar oude Cognac

kastanje likeur

Châtaigne Liqueur & Cognac

Figuurlijk worden de kastanjes uit het vuur gehaald door Franςois en zoon Patrick Peyrot, maar letterlijk komen ze uit de natuurbossen van de Dordogne. De kastanjes moeten eerst schoongemaakt worden. Daarna worden de schillen verwijderd en de kastanjes geplet. Het distillatie proces kan gaan beginnen. Een moeilijke klus. Eerst wordt het distillaat met 1 jaar oude cognac vermengd en suiker siroop van gedistilleerd water wordt toegevoegd. Dit alles om het alcohol gehalte van 24 % te bereiken. De likeur moet minimaal 9 maanden in een onyx tank rijpen.

kastanje likeur

Kastanje Likeur van Franςois Peyrot

Filter constructie met katoenen doeken om de kastanje likeur te filteren . Daarna wordt deze bijzondere drank op fles gebracht. Generaties lang onderscheidt het cognac huis Franςois Peyrot zich door het maken van zuivere likeuren op cognac basis. De kastanje likeur is erg gewild in het najaar , maar wordt ook het gehele jaar door gedronken. Enkele restaurants en slijters , waaronder ons lokale verkooppunt in Lelystad Slijterij Jacques van Yperen  besteedt met succes extra aandacht aan deze drank. Regelmatig laat eigenaar Jacques van Yperen zijn klanten kennismaken met de kastanje likeur door middel van het proeven van een klein slokje. U raadt het al, de kastanje likeur van Franςois Peyrot is een gewild drankje geworden in Lelystad. Concluderend deze onderscheidende likeur heeft een bijzondere smaak met tonen van noten, kaneel en verrassende kruiden. Heerlijk als aperitief of bij de kaasschotel. Lekker nippen bij de open haard.

Het echte Herfstgevoel!