Grappa Amarone Lorenzo Inga

Grappa Amarone Lorenzo Inga

Gelagerde Grappa Amarone met 50 cl inhoud

Zoals te zien is op de afbeelding een fles met Italiaanse elegance voorzien van een stijlvolle koker . Uiteraard een ideaal relatie geschenk of een mooi geschenkartikel voor de liefhebber. Bij de Grappa Amarone zijn de druiven afkomstig van de regio Corvina, Molinara en Rondinella. In de eerste plaats wordt de Amarone langdurig gelagerd in Frans eiken-houten vaten . Daarna wordt de grappa op smaak gebracht in kleine houten vaten uit de Limousin (Frankrijk). Met als resultaat een kleur van amber . Tevens heeft de Grappa Amarone  een zeer fruitige geur, gekenmerkt door vanille. En juist die vanille-geur komt terug in de smaak, die fruitig en intens is . Bovendien ontdekt men een vleugje van gedroogde druiven en kaneel.

Grappa Amarone Lorenzo Inga

Recentelijke proefnotitie van Quote over de gelagerde Grappa Amarone van Lorenzo Inga:

De amber achtige kleur verraadt direct, dat deze Grappa op hout is gelagerd. De geur is zacht en vriendelijk, doet een beetje denken aan de kenmerkende odeur van nieuwe leren schoenen. De smaak is sympathiek , begint zoetig met kaneel en eindigt in een licht, nootachtig bittertje. Op de achtergrond komt het hout van de vaten mooi terug. Plezierige Grappa als slot bij een rijkelijk diner. Een must voor de liefhebber van Italiaanse slaapmutsjes. Ideaal als geschenk , creatieve fles 0,5 ltr. verpakt in stijlvolle koker.