François Peyrot scoort met XO

juli 2012

François Peyrot scoort met XO

Hoge score 87,7 punten bij blinde Cognac proeverij

Reeds in juni 2012 te Bordeaux door het luxe lifestyle magazine voor Wine & Food “Tasted ” georganiseerd . Met hulp van Top Sommelier Andreas Larsson ( 87 ptn ) en Wereldkampioen Sommelier & Master of Wine Markus del Monego ( 88 pin ) vond de proeverij plaats. Met als gevolg mooie commentaren. Wederom een bevestiging van waardering voor deze 25 jaar oude cognac. Ten gevolge van rijping op eikenhout levert deze Cognac uit de Grande Champagne de Cognac van François Peyrot  een diepe amber kleur op . Bovendien een volle, zachte smaak met aroma`s van walnoot en vanille, zoetje in de afdronk met lengte.

François Peyrot scoort met XO

 

14 juni 2013

François Peyrot scoort met XO

GRAND GOLD MEDAL COGNAC XO 2013

Oftewel de hoogste onderscheiding op de Concours de Bruxelles 2013 gehouden op Taiwan in juni voor : Cognac François PEYROT  XO . Reeds eerder in 2005 en 2009 won deze mooie, zachte cognac, 25 jaar gerijpt op Limousin eikenhouten fust, een GOLD MEDAL

François Peyrot XO Cognac, 25 jaar

GRAND GOLD MEDAL voor François Peyrot XO Cognac

François Peyrot scoort met XO

Dus het kon niet uitblijven! Steeds meer deskundigen gaan de XO van François Peyrot waarderen. Uiteindelijk gebeurde het op 14 juni 2013 in Taiwan. Eensgezind was de jury , bestaande uit s’ werelds 35 beste proevers . Resulterend in unanieme beslissing ….GRAND GOLD MEDAL 2013 ! Wat een fantastische bekroning van vele jaren lang noeste arbeid , vakbekwaamheid en nu meesterschap. Ook wordt op de XO de méthode ancestrale toegepast, hetgeen wil zeggen, geen toevoeging van extra suiker of gist. Puur Natuur !

François Peyrot scoort met XO

Zoals bekend hanteert de familie Peyrot  de “Culture Raisonnée ” een methode van grasbeheersing. Met als gevolg een goede harmonie tussen fauna en flora . Zodoende is het gebruik van pesticiden en chemische bestrijdingsmiddelen overbodig .

François Peyrot scoort met XO