Pineau des Charentes Blanc van François Peyrot

Pineau des Charentes Blanc

 

 

 

 

 

 

 

 

Specialiteit uit de Cognac streek , deze Pineau des Charentes  Blanc van François Peyrot

Toen wij , als Drenth International, in 2006 met de import voor Nederland van cognac François Peyrot gingen starten, was de Pineau des Charentes voor ons nog onbekend terrein. Maar dat ging veranderen! Tijdens een wijnproeverij georganiseerd in 2006 in het Barbizon te Amsterdam kwamen wij in contact met de familie Koster. Betty en Martin Koster presenteerden op hun stand hun uitgebreide kaascollectie en het zojuist verschenen boek Passie voor Kaas. Een prachtig culinair standaardwerk geschreven door Betty Koster met vele mooie illustraties over talrijke kaassoorten. Een fascinerend boekwerk, waar wij nog regelmatig in terugblikken.

Pineau des Charentes François Peyrot Blanc en Kaas

Pineau des Charentes Blanc

Toen wij Betty Koster vertelden, dat wij Pineau des Charentes importeerden, was haar eerste reactie : Top ! Lever volgende week maar 4 doosjes Pineau des Charentes Blanc af bij  l’ Amuse , onze kaaszaak in Santpoort Noord. Dit was de start van een jarenlange zakelijke en ook persoonlijke relatie, die tot op de dag van vandaag nog geldt. In de afgelopen jaren zijn al vele dozen Pineau des Charentes François Peyrot Blanc richting l’ Amuse gegaan. Sinds enkele jaren gevestigd in Amsterdam en IJmuiden. De harmonie tussen Kaas en Pineau des Charentes was een feit. Vele kaas en delicatessen zaken in Nederland verkopen nu onze Pineau des Charentes met succes. Via Betty Koster vinden er diverse leveringen van de Pineau des Charentes plaats aan gerenommeerde restaurants , zoals de Bokkendoorns in Overveen.

Het festijn van KAAS & WIJN

Pineau des Charentes BlancPineau des Charentes Blanc

Pineau des Charentes Blanc van François Peyrot krijgt extra aandacht in 2009 bij het verschijnen van het boekje het festijn van Kaas en Wijn geschreven door Hans Melissen. Aanbeveling van Peter Bruins , Maître en Sommelier van sterrenrestaurant de Bokkendoorns in Overveen voor de combinatie Pineau des Charentes Blanc met de Olde Remeker kaas. Nog steeds zijn de boekjes bij de kaas en delicatessen zaken te koop.

Pineau des Charentes Blanc van François Peyrot 

is in het verleden onderscheiden met Médaille d’Argent op het Concours de Bruxelles in 2001 en 2002. Voor de witte versie worden de druivensoorten gebruikt  Ugni Blanc, Colombard en Cabernet Sauvignon. Als smaak wordt omschreven soepel, stroperig met tonen van honing, fruit en specerijen. Tevens is er een mooie balans zuur, alcohol en suikergehalte met een lange aromatische afdronk. Naast de kaasschotel , met voorkeur voor blauwschimmel, is de Pineau des Charentes Blanc een goede combinatie met foie gras, ham of paté . Uiteraard wordt het gekoeld gedronken uit een port of tulp glaasje , ook vanwege het alcoholgehalte van 17 %.