Boutique Producer onderscheidt zich met Gouden London Awards 2023

Recentelijk kreeg Château de Gensac de London Gold Award 2023 voor haar rode wijn Pesade 2017 en voor haar 20 jaar oude Armagnac . Uitgebreid werd verslag gedaan over het familie bedrijf in London Newspaper . Het kasteel is gelegen in een prachtig en vruchtbaar gebied genaamd Armagnac-Ténareze in ZW. Frankrijk . Château de Gensac heeft het predicaat van Boutique Producer , hetgeen wil zeggen , dat het gaat om kleinschaligheid . Men heeft een unieke internationale merknaam ontwikkeld , waar kwaliteit boven kwantiteit staat en respect voor de natuur hoog in het vaandel zit . Handmatig oogsten van hun top wijnen met lage opbrengsten per hectare brengen wijnen van een hoge kwaliteit voort . Vervolgens vindt het rijpingsproces plaats in Frans eiken houten barriques , die zich in een zogenaamde ” state-of-the-art wine cellar ” bevinden . Een hedendaagse inrichting , die een weerspiegeling geven van moderniteit , maar met behoud van de klassieke en traditionele waarden .

Pesade 2017 Vin Rouge IGP Gers

Deze heerlijke rode wijn bezit aroma’s van zwart fruit en noten van specerijen . In de mond een volle smaak met zachte texture en een lange afdronk . Een geweldige wijn als partner voor geroosterd vlees en wild . Bovendien een ideale begeleider bij een kaasschotel . De Pesade heeft zijn naam te danken aan de paardensport , de betiteling voor een oefendresseur . Het paard staat stijgend op de achterbenen , als het ware de metafoor , die U met deze wijn ervaart , van opwinding en verrassing . Dit parade paardje van de eigenaars , de familie Schuermann , onderging een rijping van 12 maanden op Frans eiken hout . De karaktervolle wijn werd samengesteld door Philipp Schwander , de eerste Master of Wine in Zwitserland . Op 29 augustus 2019 werd de wijn op fles gebracht en is opgebouwd uit de druivensoorten : Merlot , Malbec , Tannat , Syrah en Cabernet Sauvignon . De Pesade 2017 is reeds op dronk , graag even van tevoren ontluchten , en kan nog vele jaren bewaard worden . cheers ! De Londenaren hebben een goed keus gemaakt .

Armagnac Gensac

De Top Armagnac heeft reeds vele onderscheidingen mogen ontvangen en is 20 jaar gerijpt op Frans eiken fust . De Armagnac wordt gepresenteerd in een prachtig , onderscheidend karaf met vinolock stop De stop is van hout in combinatie met glas en is voorzien van het logo van een paard , symbool voor het kenmerk van Chateau Gensac . De 20 jarige Armagnac straalt een mooie amber kleur uit en bezit een complex aan aroma’s zoals gedroogd fruit , vanille en eiken . In de palate zacht , maar full-bodied met een lange finish . Een Top Armagnac , die zich met zijn concurrerende neefje Cognac kan meten . Ook uitdagend voor de whisky fan vanwege het scherpe randje . Andreas Larsson , sommelier nummer 1 in de wereld gaf deze armagnac een cijfer van 94/100 tijdens een proeverij vorig jaar . Goede keus London Newspaper !