Pas de Deux 2017 , onze opstart wijn

Zoals de Fransen het zo mooi verwoorden ” un repas sans Vin , c’est une journée sans soleil “. En dit geldt zeker voor deze heerlijke fruitige volle rode wijn met titel Pas de Deux van Château Gensac . De foto zou uitnodigen om een vorkje mee te prikken , maar helaas dat gaat niet meer . Wel is de zojuist ontvangen Pas de Deux 2017 beschikbaar . Het is een bijzondere gastronomische wijn , die zeer goed met bv. de Fusilli Pasta met tomaten ingrediënten matcht . De combinatie van de druivensoorten Merlot en Fer Servadou creëren een prachtig pallet van vers fruit . Accenten van volle rijpe tannines completeren deze stoere volle wijn . Raadzaam is om de wijn minstens 15 minuten van tevoren te openen , in een ruim glas te schenken of te beluchten . Pas de Deux bezit een alcoholgehalte van 14 % en kan eventueel ( ? ) nog jaren bewaard worden . Tevens heeft deze wijn een vriendelijke prijs / kwaliteit verhouding . Dat de Pas de Deux 2017 populair is , blijkt uit de hoge waarderingen , zoals het gerenommerde magazine Wine & Spirits 91/100 , the Wine Enthusiast in de VS met 90/100 en sommelier nr. 1 van de wereld Andreas Larsson met 90/100 . Kortom een wijn om snel aan te schaffen . Waar ? bijvoorbeeld bij onze ambassadeur in Rijswijk voor de wijnen van Chateau Gensac ” Wijn en Whiskyspecialist van der Boog ” tel. 070 3940085

Pesade 2015 , 5 verschillende druivensoorten

Opnieuw een heel bijzondere wijn , blend ooit samengesteld door Philip Schwander , Master of Wine uit Zwitserland . Deze wijnmeester combineerde maar liefst 5 druivensoorten Merlot , Tannat , Malbec , Syrah en Cabernet Sauvignon . Dit resulteerde in een mooie , ronde en karaktervolle wijn met een prachtige balans. Ideale begeleider van mooie smaakvolle gerechten , zoals in bovenstaande foto . Uiteraard zou de kaasschotel ook een perfecte partner zijn voor de Pesade . Recentelijk ontving de Pesade een Gold Medal en werd nummer 2 tijdens de Riga Wine Competition in Letland , waarbij 435 wijnen geproefd werden . Bovendien is de Pesade één van mijn favorieten en schenk ik het met veel plezier uit bij bezoek van gasten . Echt een wijn voor de komende feestdagen . Santé !

Terre a Terre Rouge 2015

Het pronkstuk van Château Gensac . Een volle rode wijn met karakter bestaande uit de druivensoorten Tannat , Malbec en Merlot . Wow , was het verrassende antwoord van eigenaar Jan Schuermann na de publicatie in het toonaangevende Amerikaanse magazine ” Wine & Spirits ” Uitgekozen in de TOP 100 met een waardering van 95 / 100 . Hier mag hij zeker trots op zijn . Onderstaande vermelding spreekt voor zich . Dit is ” de Wijn ” voor de feestdagen , wel ruim van tevoren de fles ontkurken .