Ontdek Les Chevaliers

Herfst Ambiance met deze twee heerlijke likeurwijnen uit de Armagnac

Ontdek Les Chevaliers

Les Chevalier Blanc et Noir

Geheel op eigen wijze worden deze versterkte wijnen geproduceerd . Met een alcoholgehalte van 17 % hebben deze drankjes best wel een bite . Uitgangspunt is het toevoegen aan het verse druivensap van 6 jaar oude , op fust reeds gerijpte Armagnac . Chateau Gensac onderscheidt zich hiermee en creëert een aangename smaakbeleving in de mond , zacht en lang .

De rode versie , Chevalier Noir , is een uitstekende vervanger voor de rode Port en is verkregen uit 100 % Tannat druivensoort . Zij bezit tonen van vanille , caramel , donker fruit en smaken van kokosnoot . De Chevalier wordt gekoeld gedronken en kan voor een langere periode in de koelkast bewaard worden . Maar wie wil zo lang wachten , want deze specialiteit van eigenaar Jan Schuermann biedt vele mogelijkheden , zoals aperitief gemixed met cava, prosecco of champagne . Of bij de open haard met een kaasschoteltje van harde kazen . Tenslotte biedt de Chevalier Noir heerlijke combinaties aan voor dessert gerechten en donkere chocolade .

De witte versie , Chevalier Blanc , is samengesteld uit 100 % Ugni blanc druif , ook weer gecombineerd met 6 jaar oude Armagnac. En dat herkent men wel , bij het ruiken ven het gerijpte aroma van houtsmaken , geflankeerd met honing en kweeperen , waar een zweem van Armagnac overheen komt . Wederom een lekker gekoeld aperitief of begeleider van paté of lichtere kaassoorten . En ter afsluiting bij lichtere dessert gerechten met fruit of bavarois . Sommelier nummer 1 in de wereld Andreas Larsson heeft de Chevaliers ook ontdekt en waardeerde deze versterkte wijnen met 91 en 93 punten . Prachtige resultaten en wellicht een inspiratie om bij uw slijter te gaan informeren , zodat U met dit heerlijke drankje in de charmes van de Herfst kunt genieten . Tevens zeer geschikt als set voor een relatie geschenk .