Pesade 2015 , pareltje van Domaine de Gensac

Een heel bijzondere wijn met een rijping van 12 maanden op jong Frans eikenhouten fust . Maar liefst 5 verschillende druivensoorten werden voor de samenstelling van de Pesade gebruikt . De bekende Zwitserse Master of Wine Philipp Schwander is verantwoordelijk voor de melange van Merlot , Tannat , Malbec , Syrah en Cabernet Sauvignon . Als vriend van de familie Schuermann , eigenaars ven het 13e eeuwse Château Gensac in ZW Frankrijk , heeft Philipp een meesterwerk geproduceerd . Zoals afgebeeld een mooi glas wijn , vol , rond en harmonieus samenspel van diverse smaken . Een wijn om er lekker voor te gaan zitten en vervolgens bij het open haardvuur langzaam te genieten begeleid met een kaasschoteltje . Ontkurk de fles zeker een half uur van tevoren , bij voorkeur overschenken in een karaf of in een ruim wijnglas inschenken . Onderscheidend is de Pesade zeker vanwege het gebruik van niet specifieke lokale wijnen uit de Gascogne , vandaar de betiteling van atypische wijn . Tevens als herkomst benaming IGP Gers , Indication Géographique Protégée , dus druiven komen uitsluitend van het eigen landgoed .

Pesade Topwijn met 5 verschillende druivensoorten

Hier dankt deze heerlijke wijn zijn naam aan . De Pesade is een oefening met een hoek van 45 graden om de voorbenen te verheffen en de achterbenen stil te houden . Teneinde de achterbenen te versterken , werd deze training reeds vele jaren geleden toegepast bij de Spaanse school van het Habsburgse Keizerrijk . Bij het kasteel Gensac vindt men nog een aantal Lipizanner paarden , die ook deze test ondergaan . De affiniteit voor paarden heeft het huidige handels logo met paard afbeelding teweeggebracht . Misschien een idee als relatiegeschenk voor de manege of paardenliefhebbers .

Pesade , robuust en statig

Rustend in misschien de laatste sneeuw van februari 2021 geeft de Pesade het visitekaartje af . Een uitnodiging om van dit karaktervolle juweeltje van Château Gensac te genieten . Uiteraard wel op kamer temperatuur van 16 – 17° C . Reeds nu op dronk en kan zelfs in de wijnkelder tot 2030 bewaard worden . Of men dit geduld op kan brengen , valt te betwijfelen , ofschoon deze wijn nog veel potentie heeft om zich op fles verder te ontwikkelen . De Pesade kreeg tijdens een wijnproeverij in augustus 2020 met s’werelds beste sommelier Andreas Larsson een waardering van 93/100 . Zoals op de afbeelding te zien is , huist deze unieke blend wijn in een solide fles met ziel opening aan de onderkant . Informatief en strak etiket met vermelding van het geweldige pallet van de 5 druivensoorten . Extra vermelding verdienen onze ambassadeurs , die vol enthousiasme de Pesade van Domaine Gensac in hun assortiment opgenomen hebben , zoals onze lokale slijter in Lelystad van Yperen , Van der Linden Wijnhandel/Slijterij in Soest , wijnhandel van Berkel in Utrecht , Slijterij Vonk in Zaandam , het bezielende team Luisa en Levy van The Butler , Wine and Spirits in Harderwijk , de Wijnintermediair in den Bosch , Slijterij Borger in Borger en le Cockelon , kaas en delicatesse zaak uit Koog a/d Zaan voor de perfecte match en Gorssels Kaashuys en Wynkooperij in Gorssel . Hopelijk zullen de collega’s ook binnenkort de Pesade ontdekken .