Pineau des Charentes Blanc en Mosselen

Pineau B 3

Pineau des Charentes biedt meer mogelijkheden.

Veel liefhebbers van de Pineau des Charentes ervaren deze versterkte wijn , ook wel likeurwijn genoemd , als gekoeld aperitief . Bovendien vormt de Pineau des Charentes al vele jaren een goede partner met de kaasschotel . Recentelijk verscheen er een interessant artikel in de Telegraaf over de Pineau des Charentes Blanc en Mosselen. Juist in deze tijd van het jaar worden er veel mosselen gegeten . Zoals op het plaatje te zien is , de ingrediënten om een heerlijke pan met mosselen te maken . Ontdek de extra touch door een flink glas van de Pineau des Charentes Blanc in de pan te gieten . Uiteraard drinkt U er een lekker glaasje van deze specialiteit uit de Cognac streek bij . De Pineau des Charentes Blanc van François Peyrot is al vele jaren de favoriet bij de slijter, wijnhandel en de kaas en delicatessenaak . De likeurwijn is bij toeval vele eeuwen geleden ontstaan . Bij het Cognachuis François Peyrot wordt het gistingsproces van het druivensap na 10 dagen afgebroken door toevoeging van 1 jaar oude eau de vie . Vervolgens wordt het gedurende 5 jaar op eikenhouten fust gebracht om te rijpen. Na controle wordt de Pineau de Charentes op fles gebracht en krijgt het de Appellation . Gereed om op verschillende manieren gebruikt te worden.

Mouclade 7

Mouclade met mosseltjes en Pineau des Charentes !