60 jaar oude Heritage Cognac François Peyrot

60 jaar oude Heritage Cognac François Peyrot

Cognac liefhebber , laat u verrassen !

Nadat de laatste flessen Héritage Cognac uit het vat 1958 uitverkocht zijn , hebben wij een nieuwe beperkte zending flessen uit het vat 1959 ontvangen . Wederom een Brut de Fût , hetgeen wil zeggen , dat de cognac op moment van onze bestelling rechtstreeks vanuit het vat ongefilterd via een slangetje gebotteld wordt . Dat betekent een Cognac , dat 60 jaar op fust geweest is . Patrick Peyrot , de vierde generatie Peyrot , vindt het een wonder , dat grootmoeder Mathilde de Eau de Vie in 1959 op fust gebracht heeft . Notabene vèr voor zijn geboorte . Zoals Patrick omschrijft een cognac voor de echte cognac liefhebber . Pallet van complexe aroma’s , smaken van gekonfijt fruit, pruimen en vijgen met invloeden van specerijen . Zestig jaar rijpen in eikenhouten fust heeft zijn werk goed gedaan en een textuur ontwikkeld , die niet te vergelijken is . Zoals bekend van de andere Heritage cognacs van François Peyrot kan het alcoholgehalte per vat verschillen . De barrique van 1959 heeft een alc. percentage van 44,2 % en op de fles kunt U het jaar van ” op fust brengen ” herkennen . Wederom verpakt in een nostalgische geschenkdoos met traditioneel handgeschreven etiket . Ambachtelijk met golf randje geknipt net iets te groot voor de doos , maar wie stoort zich hieraan . De inhoud van de fles zal de connaisseur lang bijblijven.

Heritage 1959

60 jaar oude Heritage Cognac François Peyrot , het wonder van Patrick Peyrot.