Champagne Trilogie Francis Orban

Champagne Trilogie Francis Orban

Champagne Trilogie Francis Orban

Speciale aandacht voor 3 soorten Champagne van Francis Orban. Allereerst de Brut Réserve . Vervolgens de Brut Prestige ,  combinatie van druivensoorten Pinot Meunier en Chardonnay en tenslotte de Brut Rosé . Alle Champagnes met een dosering van 9 gram suiker per liter . Francis Orban , momenteel aanwezig met zijn champagnes bij een grote proeverij in Hong Kong , is een onderscheidende Champagne producent. Er wordt voornamelijk met 100 % Pinot Meunier druiven gewerkt, hetgeen een fris en boomgaard fruitig karakter aan de champagne geeft. Uitsluitend hand geplukte druiven van eigen landgoed , dat zich sinds 1929 in het hart van de Marne vallei bevindt. Laat de miljoenen fijne belletjes maar in uw glazen rijzen.  Uiteraard zullen de Champagnes Francis Orban weer bijdragen tot een bruisende feestelijke stemming in de komende maanden.

Champagne Trilogie Francis Orban

Champagne Trilogie Francis Orban

Let’s Party met Brut Réserve !

De meest verkochte champagne van Francis Orban met een mooie prijs/kwaliteit verhouding. Uiteraard 100 % Pinot Meunier druif met als verdeling 50 % wijn van jaar botteling en 50 % reserve wijn. Rijping sur lattes in de kelders van tenminste 24 maanden . Silver Award gewonnen op de I.S.W.C. van 2017 en in de toonaangevende Guide Hachette van 2019 een onderscheiding met 2 sterren. In de Brut Réserve herkent men vol fruit , een hommage aan de wijngaarden van Leuvrigny . ” Le nez ” , sensatie van frisheid door snelle verspreiding van geuren van vers fruit , zoals abrikozen en witte perzik. In de mond een mooie afronding met een lange frisse afdronk en een goed gebalanceerde dosering van suiker.

Champagne Trilogie Francis Orban

Champagne Trilogie Francis Orban

Let’s Party met Brut Prestige !

Deze Champagne is tenminste 36 maanden gerijpt in de kelders.  Sur Lattes , zoals de Fransen zeggen. Karaktervol met een aromatisch pallet , een prachtige ontmoeting van de zachtheid van de Pinot Meunier en de frisheid van de Chardonnay druif. Dit uitstapje van Francis Orban bestaat uit 50 % wijn jaar botteling Pinot Meunier en 50 % reserve wijn , waarvan 60 % Pinot Meunier en 40 % Chardonnay . Licht gouden kleur met groene reflexen. In de neus zeer subtiele fruitigheid , zoals peer , perzik en citrus fruit , eindigend in een noot van fijne boter. In de mond ontdekt men een eerlijke dorstlessende structuur met aangename zuren, die leiden tot een heerlijke elegante finish.

Champagne Trilogie Francis Orban

Champagne Trilogie Francis Orban

Let’s Party met Brut Rosé !

Deze Blanc de Noirs is de signature van de expertise van de familie en bezit een glans van rozenblad . Opnieuw 100 % Pinot Meunier druif , waarvan 50 % jaar van botteling en 50 % reservewijn , waaronder 14 % rode Pinot Meunier. Ook weer rijping sur lattes minstens 24 maanden en alle druiven afkomstig van eigen Domaine. In de mond ontdekt men een aantrekkelijke zoetigheid met een lange frisse afdronk. In de neus noten van rood fruit , zoals kruisbes , aardbei, frambozen en kersen. Een echte lekkernij voor de feestdagen.