Oogst Champagne Francis Orban 2018

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Wij zijn weer begonnen! Reeds op 28 augustus 2018 is men gestart met het binnenhalen van de Champagne oogst. Francis Orban , eigenaar van het familie Champagne Huis , is zeer enthousiast en spreekt van een uitzonderlijke kwaliteit van zijn druiven. Uiteraard 100 % Pinot Meunier druiven , die voorzichtig handmatig geplukt worden. De veelvuldige zonneschijn van 2018 leveren druiven op met volle rijpheid .

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Bovenstaande  afbeeldingen geven de derde dag van de oogst weer, waarbij met vereende kracht de druiven binnengehaald worden. Uitsluitend Meunier druiven . Zoals bekend onderscheidt Francis Orban zich door grotendeels gebruik te maken van de Pinot Meunier druif. Juist deze druif  geeft het karakteristieke boomgaard fruitige aspect aan zijn champagnes.

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Inmiddels is de achtste dag van de oogst voor de Meunier aangebroken. Dit keer voor de rode wijn. En wel op het 55 jaar oude perceel ” La Verinatte ”  , dat traditiegetrouw een lage hoeveelheid druiven opbrengt, maar wel met 11,4 % alcoholpercentage . Helaas zal men nog minimaal 24 maanden moeten wachten , alvorens een fles van deze oogst aan te schaffen. Niet getreurd , want de onderstaande flessen zijn op voorraad en voor directe levering beschikbaar.

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Iets te vieren? Laat de kurken maar knallen!

Oogst Champagne Francis Orban 2018

Ontdek Champagne Francis Orban , de Champagne voor het juiste moment!