Grappa Recioto Lorenzo Inga

Grappa Recioto Lorenzo Inga

Ongelagerde Grappa Recioto , 50 cl

Zoals op de afbeelding te zien, is de My Grappa Recioto een ongelagerde Grappa , dus transparant. Ook wel voluit genoemd Recioto Valpolicella . Deze grappa is gemaakt van de Garganega-druif uit het Soave-gebied bij Verona. Vanwege het ontbreken van houtlagering wordt er volgens het discontinu proces gedistilleerd . Als kenmerk heeft de Recioto een typische geur en smaak van rozijnen, framboos en gedroogd fruit . Hetgeen een zachte en fruitige grappa oplevert.

garganega

De Garganega druif uit het Soave-gebied bij Verona

Nadat de druiven geperst zijn, maakt Lorenzo Inga van de restanten de zachte en fruitige Grappa Recioto.

Grappa Recioto Lorenzo Inga

Grappa Recioto Lorenzo Inga

De Grappa Recioto wordt in een stijlvolle fles gepresenteerd met een inhoud van 50 cl . Bij voorkeur wordt dit destillaat geserveerd rond 18 graden. Hierbij komen de aroma’s en smaak beter tot hun recht .Tevens heeft deze zachte en fruitige Grappa een alcoholgehalte van 42 % . Soms wordt de grappa toegevoegd aan koffie , voor een caffè corretto , zoals de Italianen dit benoemen . In Italië geeft de wet slechts een minimumgehalte van alcohol namelijk 37,5 %  en geen maximum .