Grappa My Barrique Lorenzo Inga

grappa-my-barrique

Gelagerde Grappa My Barrique, 50cl en in Magnum 1,5 ltr

Reeds in 2012 gekozen tot ” beste grappa ” door het IWSC. Met als gevolg , dat de International Wine & Spirit Competition  de Grappa My Barrique bekroonde met de Gold Award . Bij deze premium grappa ontdekt men een muskaatgeur met de verfijnde, frisse en bloemige tonen . De Barrique wordt gedistilleerd in Piemonte en bestaat uit een blend van vier verschillende bekende druivensoorten. Zoals de Moscato d’Asti, Barbera, Dolgetto en tenslotte de Nebbiolo. Na de destillatie volgt er een rijpingsproces van drie jaar .  Uiteraard geschiedt dat in eiken houten vaten, zoals de naam van de grappa reeds deed vermoeden. Uiteindelijk geeft dit de grappa niet alleen de iets donkere kleur, maar ook alle tijd om een heerlijk fruitige geur en smaak te ontwikkelen. Met name vleugjes van vanille, abrikoos en perzik beheersen het geur en smaak palet.

Grappa My Barrique Lorenzo Inga

Grappa My Barrique Lorenzo Inga

Zoals te zien is op de afbeelding wordt de Grappa My Barrique niet alleen gebotteld in een fles met inhoud van 0,5 ltr , maar ook in een magnum van 1,5 ltr. Bovendien is de uitvoering in een halve liter verpakt in een luxe geschenkkoker. In het bijzonder is de grote stijlvolle fles met 1,5 liter inhoud uitermate geschikt voor de Horeca . Niet alleen gunstig , wat betreft prijsstelling, maar ook Italiaanse creatieve uitstraling bij het inschenken aan tafel.