Grappa Barolo Lorenzo Inga

Grappa Barolo Lorenzo Inga

Gelagerde Grappa Barolo ,  50 cl

Zoals gebruikelijk komt deze Grappa Barolo van de  Nebbiolo-druiven uit de regio Piemonte. Om precies te zijn het gebied van de Barolo-, Barbaresco- en Alba-druiven. Nota bene op bijna loopafstand van de familie Inga. Traditioneel eerst gelagerd in Frans eiken-houten vaten. Vervolgens wordt de grappa verder op smaak gebracht in kleine houten vaten uit Limousin (Frankrijk). In tegenstelling tot de Grappa Amazone heeft de Grappa Barolo  een iets lichtere amberkleur . Bovendien bezit de Barolo een rijke smaak met een vleugje vanille en gedroogde vijgen. Ook geldt voor de Grappa Barolo om bij voorkeur rond de 20 graden te serveren.

nebbiolo

Nebbiolo Druivensoort

Verreweg het bekendste blauwe druivenras uit Piemonte . Tevens is de Nebbiolo de beste en edelste rode druivensoort van Italië . Vanwege het langzame rijpingsproces wordt de druif als allerlaatste van alle soorten geoogst . Veelal geschiedt dit in de tweede helft van oktober of zelfs pas in de eerste week van november . Waarschijnlijk ontleent de druif zijn naam ” Nebbia ” of mist aan de weersomstandigheden . Namelijk rond deze periode worden de dalen van Piemonte s’ochtends gevuld met nevel .

barolo

Grappa Barolo Lorenzo Inga

Zoals gebruikelijk wordt deze karakteristieke grappa gepresenteerd in een zeer stijlvolle fles inhoud 50 cl met een alcoholpercentage van 40 % . Vanzelfsprekend hoort hier een bijpassende koker bij volgens Italiaanse creativiteit . Ideaal als luxe cadeau voor de liefhebber of als relatiegeschenk .