Grappa Barbera Lorenzo Inga

Grappa Barbera Lorenzo Inga

Ongelagerde Grappa Barbera, 50 cl

Zoals de andere ongelagerde Grappa’s uit ons assortiment wordt de grappa Barbera ook volgens het discontinu proces gedistilleerd . Als bijzonderheid zijn de grappa’s van Lorenzo Inga van één druivensoort afkomstig. Oftewel monovitigni zoals de Italianen het betitelen. In dit geval van de Barbera druif uit de regio’s  Asti en Monferrato in Piemonte. Ook levert deze Grappa Barbera weer een fruitig aroma op . Voornamelijk van bessen , die een rijke en krachtige smaak geven . Kortom een zeer intense bijna ‘wijnachtige’ geur en smaak met tonen van wilde bessen .

barbera druif

Blauwe druivensoort Barbera

Zoals te zien , is de Barbera een blauwe druif . Met behulp van het vakmanschap van Lorenzo Inga wordt van de restanten na het persen van de wijn weer een smaakvolle grappa gedistilleerd .

 

Grappa Barbera Lorenzo Inga

Grappa Barbera Lorenzo Inga

Zoals gebruikelijk schenkt men deze Grappa bij voorkeur rond 18 tot 20 graden . Evenals de andere ongelagerde grappa’s van Lorenzo Inga is de Barbera verkrijgbaar in een stijlvolle fles met een inhoud van 50 cl . In dit geval is het alcoholpercentage van deze transparante grappa  40 % . Anders dan in Frankrijk bijvoorbeeld met cognac minimaal 40 % alcohol is het minimum gehalte alcohol voor grappa 37,5 % . De wet geeft echter geen maximum aan .