Grappa Barbaresco Lorenzo Inga

Grappa Barbaresco Lorenzo Inga

Ongelagerde Grappa Barbaresco, 50 cl

Opnieuw een ongelagerde grappa gedestilleerd volgens het discontinu proces . Dus geen rijping op houten fust. Maar wel weer een monovitigni . Dus gemaakt van één druivensoort namelijk de Nebbiolo . Zoals bekend komt deze druif uit de DOCG – gebieden Barbaresco, Treiso, en Neive in Piemonte. Zowaar de thuishaven van de familie Inga . Uiteraard moest dan de Barbaresco een prachtige Grappa geworden zijn . Hetgeen zonder twijfel gelukt is . Vooral herkenbaar met een bloemige geur en lichte kruidige invloeden . Tot slot bezit de Barbaresco een volle robuuste afdronk .

Grappa Barbaresco Lorenzo Inga

Nebbiolo druif , de blauwe druivensoort

Dankzij de expertise van Lorenzo Inga wordt van de restanten na de Nebbiolo persing weer een prachtige Grappa gedestilleerd . Uiteindelijk levert deze druif van de koning der wijnen een volle, robuuste grappa op ”  de Barbaresco  ”

.grappa barbaresco

Grappa Barbaresco Lorenzo Inga

Zoals gebruikelijk schenkt men deze Grappa bij voorkeur rond 18 tot 20 graden . Evenals de andere ongelagerde grappa’s van Lorenzo Inga is de Barbaresco  verkrijgbaar in een stijlvolle fles met een inhoud van 50 cl . Vanwege de lagering zonder hout heeft ook de Barbaresco een uitstraling van helder water .